1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis rõhutas Pariisis noorte liikumisaktiivsuse suurendamise tähtsust
President Karis rõhutas Pariisis noorte liikumisaktiivsuse suurendamise tähtsust

President Karis rõhutas Pariisis noorte liikumisaktiivsuse suurendamise tähtsust

President Alar Karis osales Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendi Thomas Bachi kutsel laste liikumise, tervise ja hariduse edendamisele pühendatud tippkohtumisel „Sport ja kestlik areng“, kus ta rõhutas terviklikku ja valdkondade ülese lähenemise olulisust laste ja noorte liikumisaktiivsuse suurendamisel.

Foto: Karli Saul

„Kehaline passiivsus on oht mitte ainult füüsilisele ja vaimsele tervisele, vaid ka akadeemilisele edule,“ märkis Eesti riigipea. „Järgmisele põlvkonnale tervislikuma tee sillutamine nõuab meilt pühendumist ja valdkondade vahelist koordineeritud koostööd juba täna.“

Foto: Karli Saul

Eesti riigipea sõnul peavad tervist tugevdavat liikumisharrastust toetama nii kodu kui ka koolikeskkond, huviharidus ja spordikorraldus ning tervishoiusüsteem. „Julgustan kõiki osapooli tegema koostööd ühise eesmärgi nimel, et toetada laiapindselt laste ja noorte liikumisaktiivsust ja tervist,“ rõhutas president Karis.

Julgustan kõiki osapooli tegema koostööd ühise eesmärgi nimel, et toetada laiapindselt laste ja noorte liikumisaktiivsust ja tervist.

Kohtumise lõpus võeti vastu Pariisi spordi ja säästva arengu kokkulepe, mis keskendub spordi rollile hariduses ja tööhõives, tervislikus eluviisis ja kestlikkuses, võrdõiguslikkuses ja sotsiaalses kaasatuses, spordi rahastamises ja spordi mõjude hindamises.

Kohtumisel Prantsusmaa poliitika- ja kultuuritegelastega kõneldi olukorrast Ukrainas ja Ukraina igakülgse toetamise vajadusest, olukorrast Lähis-Idas ja maailma teistest konfliktipiirkondadest, arengutest Prantsusmaal, Euroopa Liidus ja Ameerika Ühendriikides. Samuti räägiti Eesti ja Prantsusmaa tihedatest suhetest ning nende süvendamise võimalustest senisest veelgi enam ka kultuuri vallas. Riigipea tõdes, et Eesti kultuur on läbi ajaloo saanud mõjutusi Prantsuse kultuurist, kultuurisuundadest ja seal tegutsenud loomeinimestest. „Nii oleme ühine osa Euroopa rikkast kultuuripärandist, mille kinnitus on ka olümpiamängud,“ lisas president Karis.

Head Uudised GoodNews