1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis: Saksamaa sammud julgeoleku tugevdamisel NATO idatiival on eeskujuks kõigile liitlastele
President Karis: Saksamaa sammud julgeoleku tugevdamisel NATO idatiival on eeskujuks kõigile liitlastele

President Karis: Saksamaa sammud julgeoleku tugevdamisel NATO idatiival on eeskujuks kõigile liitlastele

“Saksamaa selge juhtroll NATO kollektiivkaitse tugevdamisel ja ka praktilised sammud julgeoleku tugevdamisel meie piirkonnas, nii maal, merel kui ka õhus, on eeskujuks kõigile liitlastele” rõhutas president Alar Karis Kadriorus kohtumisel Saksamaa Liitvabariigi kaitseministri Boris Pistoriusega.

Riigipea tunnustas Saksamaa õhuväe tegevust Ämaris, mereväe panust Läänemerel ning head kahepoolset kaitsekoostööd.

President Karis märkis, et Saksamaa valitsuse sõnastatud julgeoleku ja kaitsepoliitiline pööre- Zeitenwende – ja sellega seotud kaitsekulutuste oluline suurendamine on ajalooline. “NATO-ülene valmisolek on ka Eesti prioriteet, sest meie hinnangul agressiooni oht ei kao niipea,” lisas ta.

  • Vabariigi President tõi esile Saksamaa sõjalise abi osakaalu Ukrainale, mis on Ameerika Ühendriikide järel suuruselt teine ning Saksamaa suurt panust Euroopa Liidu raames antavas abis Ukrainale. “Me peame NATOs ja Euroopa Liidus ühiselt ja koos tegutsema selle nimel, et Euroopa kaitsetööstus suudaks jätkusuutlikult toetada Ukraina käimasolevat vastupealetungi, aga samuti ka ehitada taas üles liitlasriikide enda tugev kaitsevõime. Saksamaa võtmeroll on ka siin ilmselge,” lausus riigipea.
Head Uudised GoodNews