1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President kuulutas välja välisteenistuse seaduse ning Eesti ja Katari topeltmaksustamise vältimise lepingu
President kuulutas välja välisteenistuse seaduse ning Eesti ja Katari topeltmaksustamise vältimise lepingu

President kuulutas välja välisteenistuse seaduse ning Eesti ja Katari topeltmaksustamise vältimise lepingu

President Alar Karis andis täna heakskiidu seadustele, mis puudutavad välisteenistuse palgasüsteemi ja sotsiaalseid garantiisid ning Katariga topeltmaksustamise vältimist.

Välisteenistuse seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadus ühtlustab välisteenistuse avaliku teenistuse põhimõtetega ning muudab kehtiva regulatsioon selgemaks ja lihtsamaks. Atesteerimiskomisjoni mõiste asendatakse konkursikomisjoni mõistega.

Välisteenistuse seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadus ühtlustab välisteenistuse avaliku teenistuse põhimõtetega ning muudab kehtiva regulatsioon selgemaks ja lihtsamaks.

Ajakohastatakse välisteenistusse võtmise ja välisesindusse lähetamise korda, palgasüsteemi, diplomaadi, välisteenistuja ja nende perekonnaliikmete tasude maksmise ja kulutuste hüvitamise korda, vähendatakse halduskoormust erialadiplomaatide ja koosseisuväliste haldusteenistujate välisesindusse lähetamisel. Edaspidi võib tähtajaliselt ilma avaliku konkursita värvata tööle endisi diplomaate. Täpsustatakse diplomaatilise auastme andmise tingimusi.

Foto: Freepik

Eesti Vabariigi valitsuse ja Katari Riigi valitsuse vahelise tulumaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise ja maksupettuste tõkestamise lepingu ja selle juurde kuuluva protokolli ratifitseerimise seadus soodustab riikidevahelisi investeeringuid. Leping keelab tuluallikariigil teatud tululiike maksustada, kehtestab tavapärasest madalama maksumäära või nõuab residendiriigil maksuvabastuste või mahaarvamiste kehtestamist. Mai alguse seisuga on Eestil kehtiv topeltmaksustamise vältimise leping 63 riigiga.

Head Uudised GoodNews