1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pühapäeval toimub Nõmmel tasuta rattaorienteerumine
Pühapäeval toimub Nõmmel tasuta rattaorienteerumine

Pühapäeval toimub Nõmmel tasuta rattaorienteerumine

22. septembril on autovaba päev, Nõmmel tähistatakse seda Nõmme jaama ümbruses kogukonnapäevana. Selleks suletakse liiklusele üks lõik Raudtee tänavast ja seal toimub laat, avalikud debatid, huviringide esinemised ja meeleolukad rahvaüritused.

Kell 11.30 avatakse start rattaorienteerumisele, üles tuleb leida need majad, mis on kujutatud Nõmme raudteejaamade ootepaviljonidel. „Kadri Roosi on tõesti imeliselt Nõmme võlumaailma tabanud, tuues välja selle omase ja hea, mis ei jäta teist võimalust kui Nõmmet armastada või läbisõitjatele Nõmmesse armuda“, sõnas linnaosavanem Karmo Kuri suvel uue ilme saanud ootepaviljone kirjeldades. Kohe tekkis ka arutelu, kas sellised majad on reaalselt olemas ja kus need asuvad. Nüüd on kõigil võimalus need kaunid majad Nõmmelt üles leida, sest rattaorienteerumise kontrollpunktid asuvad just nende majade juures.

Orienteerumine toimub vahetustega (võistkonnas 2–4 liiget), võistkond saab oma kasutusse ühe kaardi ja ühe kiibi. Kokku on 16 kontrollpunkti (nende hulgas 3 teatevahetuse KP). Linnulennult on rada 17,9 km pikk, kogu distantsi läbimine võtab aega paar tundi.

Foto: Freepik
  • Rattaorienteerumise korraldab Orienteerumisklubi Nõmme.
  • Startida saab alates 11.30 kuni 14.30, finiš suletakse kell 16.30.
  • Rattaorienteerumises on kiivri kasutamine kohustuslik, avalikel teedel ja platsidel tuleb järgida liikluseeskirju.
  • Osalemine on tasuta, võistkonna saab kuni pühapäeva hommikuni kirja panna SIIN.
  • Parimatele on linnaosavalitsus välja pannud auhinnad.

Võistkonnaliikmed ei pea oma vahetuse ootuses igavust tundma, sest autovabal päeval toimub Jaama ja Raudtee tänaval palju põnevat. Üles on seatud mitukümmend laadaletti, kus saab soetada talvevarusid, käsitööd ja loomulikult midagi kohapeal põske pistmiseks. Kauplemisalalt Hiiu poole on varia- ja liikumisala, kus toimuvad töötoad ja saab osta erinevaid liikumise või taaskasutusega seotud tooteid.

Nõmme jaama juures laval vahelduvad huviringide etteasted avalike debattidega Nõmmele olulistel teemadel, olgu selleks siis rattateed, ringkarbindus, muudatused linnaruumis vms. Sõna saavad nõmmekad ja eksperdid, moderaator on Kristjan Gold.

Kell 12 kütab adrenaliini üles omavalmistatud kondimootoritega sõidukite 100 meetri võiduajamine. Saame näha nõmmekate loomingulist leidlikkust sõidukite ehitamisel. Kell 14 moodustatakse inimkett rohelisema Nõmme toetuseks. Kui palju koguneb ketti inimesi, nii palju puid ja põõsaid järgmise aasta jooksul Nõmmele juurde istutatakse.

Head Uudised GoodNews