1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Eesti esindaja
Rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Eesti esindaja

Rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Eesti esindaja

Eile Olustvere põldudel peetud 9. rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Eesti esindaja Eduard Siim. Teise ja kolmanda koha pälvisid Jaagup Kask ja Rasmus Rental. Kokku osales võistlustel 30 noort kündjat 11 eri riigist.

Künnivõistluse võitja Eduard Siim, kes esindab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ütles, et võit tuli talle suure üllatusena. „Võistlus oli väga pingeline ja konkurents tihe, alles septembris alustasin õpingutega ning olen kolm nädalat usinalt igapäev kündnud ja võistlusteks ette valmistanud, pool võitu kuulub juhendajale Indrek Mäele ning heale traktorile“, sõnas Siim.

Võistlus oli väga pingeline ja konkurents tihe, alles septembris alustasin õpingutega ning olen kolm nädalat usinalt igapäev kündnud ja võistlusteks ette valmistanud, pool võitu kuulub juhendajale Indrek Mäele ning heale traktorile.

Künnivõistluste peakohtuniku Taavi Võsa sõnul on Eesti noored kündjad juba mitmeid aastaid järjest tõestanud oma klassi ja oskusi Olustvere harjutuspõldudel. „Oleme taas näinud kõrgetasemelist konkurentsi, kuid ka sel aastal jäi esikoht kohaliku võistleja kätte, kes demonstreeris professionaalseid võtteid ja suurepärast tehnikatunnetust. Künnimeistrivõistluste hindamisel vaatavad kohtunikud tähelepanelikult nii kündmisjoont kui ka kündmise ühtlust ja sügavust, et leida parimad,” sõnas Võsa.

Foto: Oleg Hartšenko
  • Tänavu peetud võistlustest võttis osa 30 noort kündjat Eestist, Austriast, Hispaaniast, Saksamaalt, Hollandist, Luksemburgist, Lätist, Poolast, Slovakkiast, Prantsusmaalt ja Ukrainast.
  • Olustvere põldudel võtsid koolinoorte kõrval T-25 klassis mõõtu ka 23 harrastuskündjat, esimese koha saavutas Jaagup Ajaots, teise koha sai Riivo Sepp ja kolmandaks jäi Karl Otto Kaldas.
Head Uudised GoodNews