1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Jaagup Kask
Rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Jaagup Kask

Rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Jaagup Kask

23. septembril Olustvere põldudel peetud 8. rahvusvahelised koolinoorte künnimeistrivõistlused võitis Jaagup Kask, teise koha pälvis Andres Tamm ning kolmanda koha Kristjan Raamat.

Foto: Oleg Hartšenko

Künnivõistlustel peakohtuniku ametit pidanud Taavi Võsa sõnul oleme juba mitmendat järjestikust aastat Olustvere harjutuspõldudel näinud noorte kündjate tugevat pealekasvu. „Kuigi konkurents on võistlusel tihe, läks mitmendat aastat järjest võit meie oma kohalikule võistlejale, kes näitas väga professionaalseid võtteid ja tunneb tehnikat. Künnimeistrivõistluste hindamisel võtavad kohtunikud arvesse 15 erinevat kriteeriumit, näiteks vao sirgust, kokku-lahku kündi ning künni sügavust,“ ütles Võsa.

Kuigi konkurents on võistlusel tihe, läks mitmendat aastat järjest võit meie oma kohalikule võistlejale, kes näitas väga professionaalseid võtteid ja tunneb tehnikat.

Foto: Oleg Hartšenko

Tänavu peetud võistlustest võttis osa 34 noort kündjat Austriast, Luksemburgist, Slovakkiast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Poolast, Hollandist, Lätist, Ukrainast ja Eestist.

Foto: Oleg Hartšenko

Rahvusvahelise koolinoorte künnimeistrivõistluste üldarvestuses võitis esimese koha Jaagup Kask, kes esindas Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli. 34 võistleja hulgast pälvisid teise ja kolmanda koha Andres Tamm, kes esindas Dotnuva Baltic´i ja Kristjan Raamat, kes esindas Järvamaa Kutsehariduskeskust.

Foto: Oleg Hartšenko

Olustvere põldudel võtsid koolinoorte kõrval mõõtu ka 22 harrastuskündjat, kes moodustasid väiketraktorite ehk T-25 klassi. T-25 klassi harrastuskündjate võitjaks tuli Keit Uusen teise koha sai Rivo Sepp ja kolmanda koha sai Heino Soomets.

Head Uudised GoodNews