1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Räpina Aianduskooli õpilaskodu maaliseeria „Eluring“ on valminud
Räpina Aianduskooli õpilaskodu maaliseeria „Eluring“ on valminud

Räpina Aianduskooli õpilaskodu maaliseeria „Eluring“ on valminud

Kunstnik Pusa ehk Piret Bergmanni suuremõõduline, detailirohke ja jõulistest toonides võidutöö „Eluring“ on paigaldatud Räpina Aianduskooli õpilaskodu ruumidesse.

“Eluring”. Foto: Piret Bergmann

Kolmest maalist koosnev seeria räägib loo eluringist läbi taimede. Akrüülvärvitehnikas 2000x1600mm suurused taiesed on loodud autorikäekirjas ning peegeldavad kunstniku oma maailma. Maalid asuvad õpilaskodu ühisköökides kolmel erineval korrusel, kuid on nii sisult kui vormilt omavahel ühendatud kujutades taimede eluringi erinevaid etappe, seemnest taimeks ja taimest seemneks tagasi. Tegu on fantaasiamaailmaga – tulevased taimetargad ei pea puhkeajal pead murdma, mis taimedega on tegu, samas on neil võimalik taimedele ise nimesid anda.

Kunstikonkursi žürii tegi valiku 29 kavandi hulgast ning kirjeldab Pusa võidutööd järgmiselt: seeria lisab õpilaskodu ühisköökidesse emotsionaalse elemendi ning on oma detailides täis avastamisrõõmu. Taieste kontseptsioon on žürii hinnangul hoone spetsiifikaga kooskõlas ning moodustab läbi korruste ühtse terviku. Taieste kogumaksumus ilma käibemaksuta on 23 000 eurot.

Head Uudised GoodNews