1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. RATTAKULTUUR! KORISTUSPÄEV! Kristiine keskus korraldab esmakordselt rohenädalat
RATTAKULTUUR! KORISTUSPÄEV! Kristiine keskus korraldab esmakordselt rohenädalat

RATTAKULTUUR! KORISTUSPÄEV! Kristiine keskus korraldab esmakordselt rohenädalat

Täna, 17. mail algas Kristiine keskuse rohenädal, mis ühendab keskkonnateemad ja kogukonna tegevused.

Rohenädala eesmärk on teadvustada keskkonna hoidmist, säästvat eluviisi, teadlikke tarbimisharjumusi ja taaskasutust. Terve nädala keskuses vältav rohenädal pakub rohkesti tegevusi igas eas keskuse külastajatele.

Rohenädala ajal on keskuse fuajees võimalik tutvuda, kuidas korrektselt kodustes tingimustes jäätmeid käidelda ning on võimalik anda uus elu asjadele, mis on kodus seisma jäänud. Nädalavahetusel on keskuse parklas avatud turg, kus on võimalik soetada ökotooteid Eesti enda väiketootjatelt ning samuti osta Eestis kasvatatud värskeid saadusi. Näiteks on kohal üle linna tuntud Karu talu šokolaad, Peipsi kalamehed, kellelt saab värskemaid kalatooteid, maheleiva valmistajad ja paljud teised turumüüjad.

Lisaks saab suveks lasta korda teha jalgrattad ja nautida head tänavatoitu Keretäie ja Grill Chilli foodtruck’idest.

Kohe esmaspäeval kutsub keskus inimesi üles alustama oma nädalat roheliste liikumisvahenditega ja loobuma autost või siis eelistama elektriautot. Kuna keskuse juures on olemas rattaparklad ja elektritõukerataste parklad, siis on see hea punkt linnas, kust oma rohelist teekonda alustada.

Läbi nädala on võimalik kuulata ka keskuse “Trenditegijate” podcast’i, mis pühendab kaks episoodi just roheteemadele. Esimeses osas räägitakse rattakultuurist Tallinnas ning teises, kuidas anda kasutuks jäänud asjadele uus elu.

Reedel jõuab keskuse parklasse Uuskasutusekeskuse kaubik, kuhu inimesed saavad tuua heas seisukorras esemeid, mis kodudes enam kasutust ei leia. Kaubik on keskuse parklas kella 15–17.

Laupäeval korraldab keskus koos Kristiine linnaosaga koristuspäeva. Soovijatel on soovitatav ennast kiiresti registreerida, kuna koroonapiirangute tõttu on osalejate arv piiratud.

Rohenädalaga seotud tegevused on kõikidele inimestele tasuta.

Head Uudised GoodNews