1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Renate Valme ja Kompanii Nii orgastilis-metafüüsiline lavastus “PURE MIND” on taas Tallinnas
Renate Valme ja Kompanii Nii orgastilis-metafüüsiline lavastus “PURE MIND” on taas Tallinnas

Renate Valme ja Kompanii Nii orgastilis-metafüüsiline lavastus “PURE MIND” on taas Tallinnas

IMGP57546. ja 7. novembril kell 19.30 mängitakse taas Tallinnas Kanuti Gildi SAALis Renate Valme uuslavastust “PURE MIND”.

„PURE MIND“ on Kompanii Nii teine lavastus ning ühtlasi Tartu Uue Teatri esimene füüsilise teatri lavastus. Renate Valme loomingulisele tegutsemismustrile iseloomulikult ei anna ta oma vaatajatele enne etendust kätte keerulisi filosoofilisi mõttelõngu või lavastust läbivaid peateemasid. Lavastaja sõnul ei vaja publik karke, mille najal end etendusse kanda – sõnapaar „PURE MIND“ oma mitmetähenduslikkuses on ainus vihje, mille valguses publik Kompanii Nii uut lavastust avastama kutsutakse.

Andres Maimik kirjutab Eesti Ekspressis Renate lavastuse kohta: “Et saada osadust tundest, kus kõik on kõigega seotud, kus kõik on miskitmoodi võimalik, peame meie, täiesti normaalsed EW kodanikud ja kodakondsuseta isikud, Saku Originaali mehed ja A Le Coq Premiumi naised, külastama etendust “PURE MIND”. Ning kogema, et meie maailma sees on veel üks erakordne maailm, mis paisub nagu supernoova, ähvardades rebestada loogilistest seisukohtadest ning tõsikindlatest väärtushinnangutest kokku köidetud ratsionaalse maailmapildi.”

Lavastuse autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Renate Valme, esitavad Liisa Tetsmann, Taavi Rei, Maarja Roolaht, Gerda-Anette Allikas ja Imre Õunapuu (Rakvere Teater).

Renate Valme on vabakutseline koreograaf ja lavastaja, kes on oma lavastusi esitanud paljudel teatri- ja tantsufestivalidel Euroopas, Skandinaavias, Aasias ja Baltimaades. Aastatel 2003 ja 2008 on Renate pälvinud Eesti sõltumatu tantsuauhinna Philip Morris Eesti kui Aasta Läbilööja ja Aasta Tegija. 2006. aastal asutas Dreek Stuudio ja 2012. aastal oma füüsilise teatri trupi Kompanii Nii.

Head Uudised GoodNews