1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Riigikogu kunstisaalis avatakse täna Sirje Peterseni isikunäitus „Taevane ja maine“
Riigikogu kunstisaalis avatakse täna Sirje Peterseni isikunäitus „Taevane ja maine“

Riigikogu kunstisaalis avatakse täna Sirje Peterseni isikunäitus „Taevane ja maine“

Riigikogu kunstisaalis avatakse täna, 16. septembril kell 11.30 Sirje Peterseni isikunäitus „Taevane ja maine“, kus on välja pandud maalid, milles autor kajastab emotsionaalselt inimese tundeid ja mõtteid taeva ning maa vahelises ruumis.

Riigikogu esimees Henn Põlluaas märkis, et näitusel on väljas Eesti kunstimaastikul tegutseva silmapaistva kunstniku värviküllased ja dünaamilised maalid. „Huvitav on vaadata kunstniku oskust näidata maalidel elus oma kohta otsiva naise otsinguid, mida on kujutatud pidevas muutumises,“ ütles Põlluaas. Ta lisas, et kriitikud on nimetanud Peterseni üheks tugevama maalijanärviga Tartu kunstnikuks.

Kunstikriitikud on samuti toonud esile, et autori piltide abstraktsetes värvijoometes välgub ajuti mitmeid äratuntavaid erootilisi motiive. Ta ühendab hoogsa ekspressiivse maalihoo vallatu pildipeitusemänguga. Peterseni enesekindel ja sundimatu pintslikiri reedab mahukat maalijakogemust, mis on juurdunud ajaloolises Pallase maalikoolis. Sellest siis värvide heletumeduste eksimatud gradatsioonid, mis jooksevad nagu heliredelid ühest servast teise.

Petersen alustas kunstnikuteed 1980. aastal figuratiivsete ja abstraktsete maalidega. Nüüdseks on Petersenil olnud 59 personaalnäitust. Aastast 1992 on ta Eesti Kunstnike Liidu ja Tartu Kunstnike Liidu liige, alates aastast 1996 Eesti Maalikunstnike Liidu liige. Tema teosed kuuluvad paljude muuseumide kogudesse ja erakogudesse Eestis, Soomes, Rootsis, Taanis, Norras, Belgias, Lichtensteinis, Saksamaal, Itaalias, Kasahstanis ja Abu Dhabi Araabia Ühendemiraadis.

Sirje Petersen on kunstnik ja õppejõud, kes alates 2000. aastast töötab Kõrgemas Kunstikoolis Pallas maalikunsti dotsendina.

Väljapanek jääb avatuks kuni 16. oktoobrini.

Head Uudised GoodNews