1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Risto Joost viib Tallinna Kammerorkestri kontsertreisile
Risto Joost viib Tallinna Kammerorkestri kontsertreisile

Risto Joost viib Tallinna Kammerorkestri kontsertreisile

Tallinna Kammerorkester ja dirigent Risto Joost annavad alates 29. jaanuarist kontserte Austrias, Itaalias ja Saksamaal, esitades muusikat koos Kesk-Euroopa publikule hästi tuntud solistidega. Eesti autoritelt tuleb esitamisele Arvo Pärdi looming ja Tõnu Kõrvitsa seaded.

Itaalias ja Austrias ühineb Tallinna Kammerorkestriga solist Carolin Widmann, keda kriitikud on nimetanud erakordseks viiuldajaks, kes on pühendunud kaasaegse muusika esitamisele. Ta annab regulaarselt kontserte Euroopa nimekates saalides, sealhulgas Wigmore Hallis Londonis, Bozaris Brüsselis, Louvre’is Pariisis, Festspielhausis Baden-Badenis, Berliini Filharmoonias ja Viini Kontserdimajas.

Koos eestlastega esitab Carolin Widmann Arvo Pärdi üht enimmängitud teost „Fratres“ ja Mendelssohni vähemtuntud esimest viiulikontserti. Kavas on ka Pärdi „Cantus Benjamin Britteni mälestuseks” ja Korngoldi „Sümfooniline serenaad”.

Saksamaal Hamburgi Elbphilharmonies ühineb Tallinna Kammerorkestriga araabia juurtega helilooja Anouar Brahem, kes on üks kõige meisterlikumaid idamaise keelpilli oudi mängijaid. Olles mõjutatud Araabia Kevade sündmustest kirjutas Anouar Brahem albumi „Souvenance“, mille plaadifirma ECM andis välja 2014. aastal. Mõned selle plaadi seaded on kirjutanud Eesti helilooja Tõnu Kõrvits.

„Souvenance“ kõlab Elbphilharmonies Tallinna Kammerorkestri ning autori Anouar Brahemi (oudil) ja tema kaassolistide Klaus Gesingi (bassklarnetil), Björn Meyeri (kontrabassil) ja François Couturier’ (klaveril) esituses. Eestlased on teose esitamisel osalenud varemgi, Tallinna Kammerorkester on mänginud seda Tuneesias ja Šveitsis ning Risto Joost on sama teost juhatanud koos teiste Euroopa orkestritega.

Tallinna Kammerorkester, dirigent Risto Joost ja solistid annavad kokku kolm kontserti: 29. jaanuaril Austrias Dornbirn Kulturhausis, 30. jaanuaril Itaalias Bruneck Ragenhausis ning 5. veebruaril Saksamaal Hamburgis Elbphilharmonie suures saalis.

Head Uudised GoodNews