1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Sanktsioonide tõttu pole enam võimalik koostöö portaalidega Mail.ru ja Vkontakte
Sanktsioonide tõttu pole enam võimalik koostöö portaalidega Mail.ru ja Vkontakte

Sanktsioonide tõttu pole enam võimalik koostöö portaalidega Mail.ru ja Vkontakte

Venemaa vastu suunatud sanktsioonide jätkuva laiendamise käigus võttis Euroopa Liit vastu uue piirangute paketi, mille raames kehtestatakse sanktsioonid ka populaarsete internetiportaalide mail.ru ja vkontakte.ru emaettevõtte VK Company Limited juhi Vladimir Kirijenko suhtes. See tähendab, et koostöö nimetatud portaalidega pole võimalik ja Citadele pangas tehtavad maksed selle grupi ettevõtetele või sealt laekuvad maksed lükatakse tagasi või külmutatakse.

Euroopa Liidu viimastesse, Ukrainas jätkuva sõjategevusega seotud Venemaa vastu suunatud sanktsioonide nimekirjadesse on viimasel nädalal kantud üle 150 juriidilise ja füüsilise isiku. Nende hulgas on Venemaa internetiettevõtte VK Company Limited juht Vladimir Kirijenko, kes on omal ajal olnud Vene digiteenuste riigiettevõtte Rostelecom asepresident. VK Company Limited haldab mõnesid riigi populaarsemaid portaale nagu Vkontakte, Odnoklassniki ja Moi Mir ning e-posti teenuse pakkujat Mail.ru.

„Kui teil oli plaan nimetatud portaalidest mingeid teenuseid soetada, tuleb arvestada, et seotud maksed peetakse kinni ja raha tagastatakse klientide kontodele, silmas pidades, et EL-i sanktsioone kohaldatakse ka sanktsioonide subjektide kontrolli all olevate juriidiliste isikute suhtes,” rääkis Citadele panga rahapesu tõkestamise osakonna juht Viktor Tkatšenko.

Mail.ru on on üks juhtivaid e-posti teenuse pakkujaid Venemaal ja antud teenuseid kasutavad ka eestlased. Juba mõni aeg tagasi katsetas Venemaa võimalust sulgeda oma elanike juurdepääs ülemaailmsele internetile. Kui see peaks juhtuma, muutuvad suhtlemisvõimalused keeruliseks, kui olete siiani teenusepakkujatega olnud ühenduses mail.ru domeeniga e-posti aadressi kaudu. Lisaks võivad ettevõtted peagi paluda oma klientidel muuta nende e-posti aadressi, kui siiani on kasutusel olnud Venemaal registreeritud domeen.

Head Uudised GoodNews