1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Sel laupäeval tähistatakse Tallinna loomaaias lumeleopardipäeva!
Sel laupäeval tähistatakse Tallinna loomaaias lumeleopardipäeva!

Sel laupäeval tähistatakse Tallinna loomaaias lumeleopardipäeva!

Sel laupäeval on kõik loomahuvilised oodatud Tallinna loomaaeda, kus koostöös Lidl Eestiga tähistatakse lumeleopardipäeva. Kui rahvusvaheliselt tähistatakse lumeleopardipäeva juba täna, siis loomaaed ootab kõiki loomahuvilisi enda juurde 26. oktoobril. Eilsest algas loomaaia sotsiaalmeedialehtedel ka luulevõistlus, milles kõik huvilised saavad osaleda.

Eilsest algas loomaaia sotsiaalmeedialehtedel ka luulevõistlus, milles kõik huvilised saavad osaleda.

  • 26. oktoobril oodatakse kõiki huvilisi kella 12st loomaaia Vihmametsa restorani, kus viiakse läbi meisterdamise töötuba lastele ja täiskasvanutele. Samal ajal toimub restoranis õiglase kaubanduse kuu raames Fairtrade’i esitlus ja toodete tutvustus.
  • Kell 14:00 algab loomaaia alpinaariumis lumeleopardide toitmine ja kommenteerimine. Seal saavad kõik külastajad kuulda põnevaid fakte looma eluviiside kohta nii loomaaias kui ka looduses, ning loodetavasti näitavad ennast ka lumeleopardid Somu ja Makalu.

Alates järgmisest nädalast saab alguse ka lumeleopardide vaderi Lidli ja loomaaia ühine kaheosaline elurikkuse teemaline loengusari „Elurikkus on elu küsimus“. Esimese loengu „Elu kui elukeskkonna kujundaja ja hoidja“ viib 30. oktoobril kell 17 läbi bioloog Urmas Tartes ja 14. novembril saab loomaaias samuti kell 17 kuulata ökoloog Kristjan Zobeli loengut „Kuidas koostöö erinevate bioloogiliste liikide vahel maailma toimimas hoiab“. Mõlemad loengud leiavad aset loomaaia auditooriumis ja on kõigile huvilistele tasuta, ent kohtade arv on piiratud, mistõttu peavad huvilised end eelnevalt registreerima Tallinna loomaaia kodulehel.

 

Head Uudised GoodNews