1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Selgusid Eesti parimad minifirmad!
Selgusid Eesti parimad minifirmad!

Selgusid Eesti parimad minifirmad!

Eelmisel nädalal SEB Innovatsioonikeskuses toimunud minifirmade võistlusel viisid esikoha koju Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi 8. klassi poisid minifirmast Juhe Koos, mis müüb 3D prinditud juhtmerulle juhtmete ja kaablite korrastamiseks. Eesti parima minifirma tiimi kuuluvad Sander Orukivi, Rasmus Orukivi, Karl-Joosep Kalliver ja Edgar Õnnelik, juhendaja on Marko Krusberg.

Minifirmal on valikus kolm toodet:

  • 3D prinditud juhtmerullid
  • Juhtmehoidjad
  • Juhtmelindid

Tegevjuhi Sander Orukivi sõnul jõudsid nad võiduideeni argipäevasest probleemist – sahtlisse ja koolikotti kogunenud juhtmeid oli keeruline üksteisest eraldada ja üles leida.

„Turul küll sarnaseid lahendusi oli, aga need polnud päris need, mida ise kasutada oleks tahtnud, seega mõtlesime, et teeme nullist enda versiooni. Katsetasime 3D printeri abil erinevate suuruste, värvide ja disainidega ning lisasime töö käigus juhtmerullile juurde mitmeid funktsioone. Lõpptooteni jõudmiseks valmis meil kaksteist erinevat prototüüpi,“ rääkis Orukivi.

atsetasime 3D printeri abil erinevate suuruste, värvide ja disainidega ning lisasime töö käigus juhtmerullile juurde mitmeid funktsioone. Lõpptooteni jõudmiseks valmis meil kaksteist erinevat prototüüpi.

Toodete hinnad jäävad 3,5-5,5 euro vahele ning noormeeste sõnul on need osutunud väga populaarseks liikuva eluviisiga inimeste seas, kes töö tõttu palju ringi reisivad. „Juhtmerull kaitseb juhtmeid välimiste tegurite ja kotis olevate raskuste eest, pikendades juhtmete eluiga ja töökindlust,“ lisas ta.

  • Eesti parim minifirma liikmed kindlustasid võiduga omale kohad tehnoloogiateemalisse suvekooli „Hüppelaud“ ning külastavad mais Rootsi õpilasfirmade aastalaata, kus selgub ka tänavune Rootsi parim õpilasfirma.
  • Kokku tegutses Eestis sel õppeaastal 75 7.-9. klasside õpilaste loodud firmat üle Eesti ning finaali valiti neist 11. Žürii sõnul tõi Eesti parimale minifirmale võidu tugev idee ja suurepärane teostus, aga ka hea müügitegevus ning oma toote tundmine.

Minifirmade võistluse teise koha pälvis Kindluse kooli 8. klassi minifirma Glorp, mis valmistab juustugurmaanide kinkepakki, mis sisaldab käsitööna valminud lõikelauda, juustu ja juustunuga. Lisateenusena pakuvad õpilased juurde ka lõikelaua peale logode laserdamist.

Kolmas koht läks Saaremaa Lümanda Põhikooli 7. klassi minifirmale LYM Wood, mis toodab kasevineerist graveeritud kõrvarõngaid ja kuuseehteid.

Head Uudised GoodNews