1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Siiri Sisaskit võlub Vaba Rahva Laulu juures ühtsuse tunnetamine
Siiri Sisaskit võlub Vaba Rahva Laulu juures ühtsuse tunnetamine

Siiri Sisaskit võlub Vaba Rahva Laulu juures ühtsuse tunnetamine

Foto Kristel Kaljas

19. augustil toimub seitsmes Vaba Rahva Laul ja juba mitmendat korda astub seal üles ka Siiri Sisask.

Mis teid selliste sündmuste puhul võlub?

Minule on minu laulud alati hingelähedased ja on tore, et mul on võimalus neid publikuga jagada, ent ühislaulmise puhul tekitab üleva meeleolu just rahvaga ühtsuse tunnetamine. See paneb ka endal südame kiiremini tuksuma. On palju laule, mida rahvas pigem laulaks koos ja mitte omaette. Tundub, nagu rahvas ootakski selliseid üritusi, kus saaks koos laulda ja koos olla. Niisuguseid üritusi on tarvis eelkõige sellepärast, et me ei unustaks rahvuslikku küünarnukitunnet.

Kuidas sündis Vaba Rahva Laulu lauluvalik?

Läbirääkimiste tulemusena. Laval on ju ansambel, koorid jne. Kõigega tuleb arvestada ja omavahel head koostööd teha. “Mis maa see on” oli korraldaja ettepanek. Loomulikult me seda laulu ka laulame.

Mida soovite vabariigi 100. aastal Eesti rahvale?

Vastaksin Ado Reinvaldi luuleridadega, mis pärinevad 1875. aastal välja antud luulekogumikust. See luuletus on väga pikk, kaunid ja sügavasisulised salmid. Tsiteerin ainult esimest salmi, sellega on juba küllaldaselt olulist öeldud. Omalt poolt soovin jõudu ja tahet igale kaasmaalasele nende mõtete järele ka elada.

Eesti rahvas!

Ära sa kõigu iga tuulega!

Kus sa astud, vaata ette

oma selge silmaga,

pööra ikka kohe tõtte

teede aru rändama!

Vaba Rahva Laul on üle Eesti rändav laulupidu, millega tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva. Tänavu toimub see 19. augustil Paides. Laulupidu juhib Veikko Täär. Osalevad lauljad Jassi Zahharov, Siiri Sisask, Koit Toome, Nele-Liis Vaiksoo, Boris Lehtlaan, Valter Soosalu, Oliver Leppik jt. Laval on üle tuhande koorilaulja. Lauljaid saadab Urmas Lattikase ansambel.