1. Avaleht
  2. Kunst
  3. SILMAD JOONISTAVAD, KÄED JÄÄDVUSTAVAD! Kunstnik Nikolai Bleskov avab Maardus näituse
SILMAD JOONISTAVAD, KÄED JÄÄDVUSTAVAD! Kunstnik Nikolai Bleskov avab Maardus näituse

SILMAD JOONISTAVAD, KÄED JÄÄDVUSTAVAD! Kunstnik Nikolai Bleskov avab Maardus näituse

14. septembril avab kunstnik Nikolai Bleskov Maardu Kultuuri- ja Infokeskuses linnavalitsuse kutsel oma näituse “Silmad joonistavad – käed jäädvustavad”, millel ta paneb välja kõik oma akvarellitehnikas tehtud tööd. Näituse pidulik avamine toimub kell 13.00 aadressil Keemikute 12b ja see jääb avatuks 30. oktoobrini.

Nikolai Bleskov räägib, et näitusel näeb 60 tema akvarellpilti, mis on valminud ajavahemikus 2003. aastast tänaseni, nende seas on looduspilte ja portreesid ning ka pilte, mis on seotud kunstniku elufilosoofia ja fantaasiaga. “Proovin inimesi oma näitusega natuke rõõmustada, et nad saaksid anda oma mõtetele argipäevategemistest puhkust ja et ka nende silmad puhkaksid,” selgitab kunstnik. Näituse nime kohta ütleb ta, et kui inimene näeb midagi vaimustavat, siis ta hakkab seda oma silmadega jäädvustama, ning ta võiks seda ka oma käte abil pintsli või pliiatsiga korrata. “Kui tõene see välja tuleb, see sõltub juba temast kui kunstnikust,” lisab ta.

Maardu Vaba Aja Keskuse majandusjuht Jelena Jegorova ütleb, et Nikolai Bleskovi näol on tegemist äärmiselt andeka inimesega ja seda nii kunsti kui muusika alal. „Ta on silma jäänud oma isikupärase käekirjaga ja tema tööd on väga elavad. See on äärmiselt uskumatu, et inimene, kes ei oma erialast haridust, suudab maalida selliseid maale ja veel mitmes erinevas tehnikas. Meie jaoks on suur auasi, et saame teha koostööd sellise kunstnikuga,“ lausub ta.

Tegemist on juba teise Nikolai Bleskovi näitusega Maardus, esimene oli väljas veel vanas kultuurikeskuse hoones.

Head Uudised GoodNews