1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Sirje Karis avas Konrad Mägi näituse Lillehammeri Kunstimuuseumis
Sirje Karis avas Konrad Mägi näituse Lillehammeri Kunstimuuseumis

Sirje Karis avas Konrad Mägi näituse Lillehammeri Kunstimuuseumis

Vabariigi Presidendi abikaasa Sirje Karis avas eile õhtul Lillehammeri Kunstimuuseumis Norras retrospektiivnäituse „Konrad Mägi. Eesti maalikunsti suurkuju”.

Sirje Karise sõnul on näitus hea näide eri kultuuride suhtlemisest ja koostööst. „Selle mõju on raske mõõta, kuid ometi see avardab meie pilku ning rikastab elu. Ka mina vaatasin siin Norras Konrad Mägi “Norra maastike” teise pilguga”, lausus Sirje Karis.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

„Kultuur ja kunst arenevad nii süvenevas sisekaemuses kui ka kokkupuutes teiste kultuuridega. Konrad Mägi on suurepärane näide sellest, kuidas eri kultuuridega kokkupuude kunsti mõjutab,” sõnas Sirje Karis.

„Minult on küsitud, mis teeb Konrad Mägi eriliseks? Seda on võimalik selgelt tajuda. Ta tabab midagi olemuslikku elu kohta, midagi universaalset ja aegadeülest. Ta on alati värske ega tuhmu. Ta mõjub. See on ime.”

Näitus on valminud Eesti Kunstimuuseumi, Lillehammeri Kunstimuuseumi, Espoo Moodsa Kunsti Muuseumi EMMA koostöös ning selle valmimisele on kaasa aidanud mitmed partnerid ja toetajad. Näituse kuraatorid on Lillehammeri Kunstimuuseumi direktor Nils Ohlsen ja Pilvi Kalhama EMMA-st. Seda on võimalik külastada tuleva aasta 2. veebruarini.

Head Uudised GoodNews