1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Sittowi näitusel käis üle 64 000 inimese
Sittowi näitusel käis üle 64 000 inimese

Sittowi näitusel käis üle 64 000 inimese

16. septembril sulgus Kumu kunstimuuseumis selle aasta tippnäitus „Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades“. Tallinnast pärit renessansiajastu kunstniku Michel Sittowi (u 1469–1525) esimene isikunäitus oli Kumu kunstimuuseumi suures saalis avatud 8. juunist kuni 16. septembrini 2018.

Pikalt ettevalmistatud näitus sai Kumu direktori Kadi Polli sõnul oodatult suure publikutähelepanu: „Eriti viimastel nädalatel septembris oleme ennast tundnud nagu Louvre’i kunstimuuseum Delacroix’ näituse ajal. Ainult et erinevalt Prantsusmaast on Eesti muuseumide ja kunstipubliku jaoks sedavõrd suur rahvarohkus siiski erandlik, pannes proovile nii muuseumi ruumide, kliimasüsteemide, hariduskeskuse, teenindajate kui ka poe võimed ja piirid. Palju tänu kõigile suure huvi, kaasaelamise ja mõistva suhtumise eest!“.

Natuke rohkem kui kolme kuu jooksul käis Sittowi näitusel üle 64 000 inimese, sealhulgas üle 11 000 viimase nädala jooksul, mis teeb sellest ühe kõige arvukama külastajaskonnaga näituse Kumu ajaloos. Läbi viidi meistriklassi ekskursioone, kus osales rohkem kui 500 last, hulgaliselt näitusetutvustusi, muuseumitunde ja lastelaagreid. 

Head Uudised GoodNews