1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Solarises avatakse täna EKA disainitudengite näitus
Solarises avatakse täna EKA disainitudengite näitus

Solarises avatakse täna EKA disainitudengite näitus

Täna avatakse Solarise keskuse galeriis ja disainitänaval näitused, kus saab näha Eesti Kunstiakadeemia tudengite lõputööde kunstilisi vilju.

Disainitänaval võib näha aksessuaaridisaini õppesuuna ja Eesti Disaini Maja ühisprojekti, mille tulemusena valmistasid aksessuaaridisaini osakonna tudengid sidusa igapäevaste väikeaksessuaaride pop-up-kollektsiooni.

Galeriis saavad kunstihuvilised aga vaadata EKA avatud akadeemia kursuse „Maalikunsti A, B, C… ja Z” lõputöid, mis käsitlevad teemasid, nagu loodus vs. inimloodu, mõttekildude vormiotsing, fotoaparaadiga maalimine ja pintsliga pildistamine, reaalsuse ilustamine, värvirõõm, unustus jpm.

„Meil on väga hea meel, et kooliaasta lõpuks on näitused taas avatud ja saame noortele kunstnikele pakkuda võimalust oma töid laiemale publikule tutvustada,“ räägib Solaris keskuse turundusjuht Kristin Lepikson. „Solaris on EKA-ga teinud aastaid koostööd ja mitmete andekate noorte tööd on tänaseks ka meie disainipoodidesse müügile jõudnud.“

Galeriis paiknev näitus on avatud kuni 4. juunini ja disainitänaval asuvat kollektsiooni saab näha kuni 18. juunini. Mõlemad näitused on tasuta, mis annab kõigile huvilistele võimaluse alustada oma suve uute kunstielamustega.

Head Uudised GoodNews