1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. TALLINN ART WEEK! Alice Kask teeb kolmel korrusel läbilõike oma loomingust
TALLINN ART WEEK! Alice Kask teeb kolmel korrusel läbilõike oma loomingust

TALLINN ART WEEK! Alice Kask teeb kolmel korrusel läbilõike oma loomingust

head uudisedKunstinädala Tallinn Art Week raames toimub 15. juunil ka Alice Kase isikunäituse avamine Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis (Põhja pst. 35). EKKM-i kolme korrust hõlmav Alice Kase poolretrospektiivne personaalnäitus koondab tema era- ja muuseumikogudes oleva varasema loomingu ning spetsiaalselt näituse tarbeks produtseeritud uuema loomingu ühtsesse, kunstniku isikupärast terviklikkust esile toova näituse raamistikku.

Üks kunstinädala korraldajatest ja Kaasaegse Kunsti Keskkonna NOAR.eu loojatest Andra Orn selgitab, et tegu on ülevaatenäitusega sellest, millega kunstnik on tegelenud, väljas on tema tuntumad tööd ning korraldajaks on Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum. Andra sõnul on juba EKKM ise huvitav asutus, mille kohta teatakse, et seal toimuvad üritused, aga sageli ei teata, et muuseumis on väljas tipptegijate looming. Ka viltuste põrandatega vana tööstushoone sinna rajatud ruumidega nagu Valge Kuubik, on omaette vaatamisväärsus. Andra loodab, et Alice Kask toob välja nii uut kui vana, nii läbilõiget oma töödest kui ka midagi üllatavat, sest tema tööd on hinnatud ka mitmetes tippkunstikogudes.

EKKMi kolme korrust hõlmav Alice Kase poolretrospektiivne personaalnäitus koondab tema era- ja muuseumikogudes oleva varasema loomingu ning spetsiaalselt näituse tarbeks produtseeritud uuema loomingu ühtsesse, kunstniku isikupärast terviklikkust esile toova näituse raamistikku.

Head Uudised GoodNews