1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinn Music Weeki artistid Tcheka ja Sutari jõuavad Viljandisse, Moostesse ja Raplasse
Tallinn Music Weeki artistid Tcheka ja Sutari jõuavad Viljandisse, Moostesse ja Raplasse

Tallinn Music Weeki artistid Tcheka ja Sutari jõuavad Viljandisse, Moostesse ja Raplasse

Tcheka
Tcheka

Eesti Pärimusmuusika Keskus toob Moostesse, Raplasse ja Viljandisse tuntud linnafestivali Tallinn Music Weeki (TMW) artistid. Euroopa ühe olulisima festivali ainulaadsed esinejad Tcheka (CPV) ja Sutari (POL) toovad rahvani kolmel õhtul põnevaid etteasteid ja meeleolusid TMW-i festivalilt.

Igal kevadel oodatud muusika- ja talendifestivalina tuntud suursündmus TMW vallutab saabuval nädalal lisaks Tallinnale ka Rapla Kultuuriklubi Baas, Mooste Põhikooli ja Viljandi pärimusmuusika aida. Kolmesse Eesti linna jõuavad pärimusmuusika tipptegijad TMW Viljandi pärimusmuusika festivali õhtult mille raames tutvustatakse rahvale pärimusmuusika andekaid muusikuid nii Eestist kui välismaalt.

TMW Viljandi pärimusmuusika festivali õhtu korraldaja Anu Rannu kutsub inimesi osa saama TMW pärimusmuusika kontsertidest Eesti eri paigus: „Pea terve nädal saab igaüks, kel soovi, vägeva annuse elamusi kõikvõimalikest muusikastiilidest. Hea on seda rikkust võimalikult paljudega jagada ning nii sõidutamegi kaks väga erilist TMW-i esinejat ka väljapoole Tallinna.“

TMW Viljandi pärimusmuusika festivali õhtu programmijuht Tarmo Noormaa tutvustab esinejaid: „Roheneemesaarte kaugest nurgakesest, Santiago saarelt pärit Tcheka loodud ainulaadset ja peent helikeelt on võimatu kindla žanriga määratleda. Noor muusik rikastab igat kuulajat oma jäljendamatu loomingu ja vokaaliga, mis saab meeldivaks tuttavaks kohe, kui kuulatad. Hea olemise ja võlu loob eksootilise saare muusikastiilide batuku, funanà, finason, tabanka, morna ja coladeta meisterlik esitus. Ei peagi pikamaareisi ette võtma, soojust ja elamusi saab ka kontserdil.“

Sutari
Sutari

TMW-i tähtesineja, ansambel Sutari, on Noormaa sõnul näide pärimusmuusika maisemast kirest. Teaterlikke ja kirjuid muusikakogemusi üheks lauldes ja tantsides annavad kolm neidu- Barbara, Katarzyna ja Zofia, alati haarava ja kauni lavasõu.

Sutari astub TMW raames Rapla Kutluuriklubi Baas lavale 30. märtsil kell 19 ning jõuab 31. märtsil kell 19 ka Mooste Põhikooli. Viljandi pärimusmuusika aita saabub TMW 2. aprillil kell 16 koos Roheneemesaartelt pärit Tcheka`ga. Tutvu TMW Viljandi pärimusmuusika festivali õhtu programmiga SIIT. Pileteid saab soetada Piletilevi müügipunktidest üle Eesti ja kohapealt.

Head Uudised GoodNews