1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS I Tallinn tunnustas suuri tegusid noorsootöös
TUNNUSTUS I Tallinn tunnustas suuri tegusid noorsootöös

TUNNUSTUS I Tallinn tunnustas suuri tegusid noorsootöös

Reedel toimunud auhinnatseremoonial tunnustas Tallinn noorsootöövaldkonnas silma paistnud tegijaid ning parimaid tegusid, auhindu anti tänavu välja juba 17. korda. Konkursil „Suured teod 2021“ tunnustati nominente viies kategoorias: suured teod Tallinna noortele, Tallinna noorte suured teod, Tallinna aasta noor vabatahtlik, Tallinna aasta noorteühendus ning Tallinna aasta noorsootöötaja.

Foto: Mats Õun

“Tänavune tunnustuskonkurss näitas väga ilmekalt, kui mitmekesine on noorsootöövaldkond. Mul on hea meel tõdeda, et Tallinnas pakutakse noortele palju arendavaid ja põnevaid tegevusi ning noortel endil on rohkelt võimalusi ja vabadust eneseväljenduseks. Usun, et iga noortele suunatud suur tegu ja noortega töötav spetsialist annab olulise panuse õnnelike ja eneseteadlike noorte kujunemisesse,” sõnas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Kategooria Suured teod Tallinna noortele võitjaks tunnistati Tallinna Keskraamatukogu poolt korraldatud noortekirjanduse päevad “Noor loeb!” ja “Mina loen, aga sina?” mille eesmärk oli populariseerida noortekirjandust ja innustada noori lugema. Nominentide seast pälvis eraldi äramärkimist ka Vivistop Telliskivi projekt „Vivita- laste ja noorte loovuskiirendi kui tuleviku start-up’ide ja gasellide kasvulava“, MTÜ Enerhack Foundation projekt „Enerhack Camp tasuta energeetika linnalaager lastele” ja Kalamaja muuseumi välinäitused: „Minu ema(d)“, „Minu isa, onu, vanaisa hobid ja ametid“, „Uka-Uka, mina prii. Õuemängud Kalamajas“.

Tallinna noorte suured teod kategoorias osutus võitjaks #noorfilmitegija konkursi raames Ehte Humanitaargümnaasiumi õpilasaktiivi EhteCrew ja Vene Kultuurikeskuse Teater316 koostöös loodud õudusfilm “Frustration”. JustFilm ja PÖFF pakkusid noortele võimaluse saata oma filme #noorfilmitegija konkursile, mille raames lõid noored meelelahutusliku ning noortele omase õudusfilmi. Nominentide seast toodi esile ka Noortekonverents Lahe Koolipäev 2021: Kuidas jõuda kohale?, Eesti Punase Risti Tallinna seltsi noorte projekt “Lilled meditsiini- ja haridustöötajatele tänuks Teie raskele tööle Covid-19 ajal” ning sotsiaalne eksperiment bussipeatustes “Kas ja kuidas reageeritakse kiusamise olukordadele?”. 

Foto: Mats Õun

Tallinna aasta noore vabatahtliku tiitliga pärjati Naatan Hollman, kes tegutseb mitmetes organisatsioonides, näiteks on ta abipolitseinik, panustab Eesti Metodisti kiriku noortetöösse, lööb aktiivselt kaasa ajakirjas Koduteel, panustab noorteliikumise Uue Generatsioon ning abistab MTÜ Ühisabi kaudu Tallinna vähekindlustatud peresid. Žürii tõi tublide vabatahtlikena esile veel Alesja Jagolniku ja Mark Jefimovi. 

Tallinna aasta noorteühenduse tiitli pälvis 32. Keskkooli Spordivaim, mis tegeleb kooli spordielu arendamise ja edendamisega sh peamiselt mitmekülgsete ning loominguliste spordiprojektide korraldamisega kogu koolile. Äramärgituks osutusid ka Tallinna Läänemere Gümnaasiumi Õpilasomavalitsus ja Peace Child Eesti. 

Tallinna aasta noorsootöötajaks 2021 nimetati Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi huvijuht Triin Tibar. Tibar korraldas laagri teise kodukeelega 1. klassi õpilastele ning valmistas kevadise distantsõppe ajal videodena kaasahaaravaid energiapause. Ta on olnud pikalt Liikuma Kutsuva Kooli programmi eestvedaja, lisaks käib ta erinevates Eestimaa koolides koolitamas mängujuhte ning pani esmakordselt tööle mängujuhtide huviringi. Äramärkimise pälvisid ka Tallinna Pae Gümnaasiumi huvijuht Anna Luik, Kesklinna Noortekeskuse noorsootöötaja Ivar Olesk ja vabatahtlik noortejuht Kaitseliidu allorganisatsioonist Tallinnas, Jaanika Kikkas. 

Lisaks anti välja eriauhind pikaaegse panuse eest Tallinna noorsootöösse, mille pälvis üle 10 aasta Haabersti noortekeskuses tegutsenud Kevin Poll. 

Suured Teod 2021 auhinnagala toimus koostöös Tallinna Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunsti osakonna üliõpilastega.

Head Uudised GoodNews