1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna ettevõtluspäev julgustab arendama ambitsioonikaid äriideid
Tallinna ettevõtluspäev julgustab arendama ambitsioonikaid äriideid

Tallinna ettevõtluspäev julgustab arendama ambitsioonikaid äriideid

1. oktoobril toimub iga-aastane Tallinna ettevõtluspäev pealkirjaga „Ettemõte”, mis võtab luubi alla tulevikuvaate ja strateegilise mõtlemise tähtsuse ettevõtluse eri tahkudes. Kokku leiab ettevõtluspäeval aset 53 sündmust alustavale ja tegutsevale ettevõtjale Radisson Collection hotelli konverentsikeskuses ja mujal Tallinnas.

Tallinna ettevõtlusdirektor Kalle Killar rõhutab, et iga ettevõtja peaks ette mõtlema, olenemata valdkonnast või äritegevuse etapist. „Praegune majanduskliima on täis väljakutseid, mistõttu on eriti oluline planeerida oma tegevusi ja kaaluda tulevikuväljavaateid. Ettevõtluspäevale on oodatud nii alustavad kui ka tegutsevad ettevõtjad ning kõik, kes kaaluvad karjääri- või suunamuutust ettevõtluse suunas, et saada inspiratsiooni ja praktilisi teadmisi,“ ütles Killar.

Praegune majanduskliima on täis väljakutseid, mistõttu on eriti oluline planeerida oma tegevusi ja kaaluda tulevikuväljavaateid.

Tallinnas on küll aktiivsete ettevõtete arv kasvamas, kuid ambitsioonikate äriideede tekkeks ja elluviimiseks on vaja ettevõtlikkust pidevalt arendada ja toetada. „Ettevõtluspäeva populaarsemad seminarid täituvad kiiresti, seega tasub kavaga varakult tutvuda ja end huvipakkuvale sündmusele registreerida,” lisab Killar.

Foto: Freepik

Ettevõtluspäeva seminarid ja töötoad annavad ülevaate ettevõtte jaoks olulistest teemadest nagu strateegia ja äriplaani loomine, teenusedisaini olulisus, tehisaru rakendamise võimalused, küberohtude vältimine, lisaks on kavas finants- ja maksuküsimusi puudutavad seminarid. Meeskonnaga seonduvalt on muuhulgas luubi all talendijuhtimine, tulevikuoskused, motivatsioon, kaasamine ning uute töötajate palkamisega seonduv. Turunduse valdkonnas pööratakse tähelepanu digiturundusele ning sotsiaalmeedia rollile ettevõtluses.

Meeskonnaga seonduvalt on muuhulgas luubi all talendijuhtimine, tulevikuoskused, motivatsioon, kaasamine ning uute töötajate palkamisega seonduv.

Ettevõtluspäeva programm sünnib tihedas koostöös partneritega, kelle seas on Tallinna Ülikool, TalTech, Ettevõtluskõrgkool Mainor, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, teadus-ja ärilinnak Tehnopol, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Tuleviku-uuringute Instituut, Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Ettevõtluse Innovatsiooni Sihtasutus, Eesti Töötukassa, Statistikaamet, Patendiamet jpt.

21. korda toimuval Tallinna ettevõtluspäeval osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine SIIN. Enamus sündmustest toimub Radisson Collection hotelli konverentsikeskuses aadressil Rävala pst 3. Lisaks toimub seminar SEB Panga hoones Tornimäel, ringkäigud Tallinna Raeapteegis ja Tallinna Ülikooli laborites, samuti on kavas veebiseminare.

2. oktoobril tunnustatakse traditsiooniliselt Tallinna silmapaistvamaid ettevõtjaid ja ettevõtluse edendajaid ning antakse üle tänavused Tallinna ettevõtlusauhinnad. Lisaks seitsmele põhikategooriale antakse ettevõtluspäeval koostöös Tallinna Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia ja sihtasutusega Eesti Rakenduskõrgkoolid üle ka eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele.

Head Uudised GoodNews