1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna Kesklinna Valitsus kutsub vanalinna päevadele kultuuri kaitsma ja juurde looma
Tallinna Kesklinna Valitsus kutsub vanalinna päevadele kultuuri kaitsma ja juurde looma

Tallinna Kesklinna Valitsus kutsub vanalinna päevadele kultuuri kaitsma ja juurde looma

Kesklinna Valitsus kutsub osalema tänavu 7.–9. juunil aset leidvate Tallinna vanalinna päevade väikeprojektide konkursil.

Vanalinna päevad toimuvad tänavu 42. korda. „Selle suve hakul vaatame UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvat Tallinna vanalinna kui loovuskaitseala. Ning samas proovime mõelda, millised võiksid olla vanalinna uued, veel loomata väärtused, millega edasi minna,“ rääkis kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

„Peale selle, et oma uksed avavad kõikvõimalikud vanalinna asutused, ootame linnafestivali programmi rikastama ka väikeürituste eestvedajaid, kes vanalinna ajalugu ja edasist elukäiku väärtustavad ja sellesse panustada soovivad,“ lisas kesklinna vanem.

Väikeprojektide konkursile on oodatud igasugu algatused kontsertidest ja töötubadest kuni ekskursioonideni välja kolmel alateemal: kultuurne vanalinn, mitmeilmeline vanalinn ja meie kõigi vanalinn. Hinnatakse projekti uudsust ja teostatavust. Samuti seda, kuidas algatus oma alateemasse sobitub ning missugust lisaväärtust annab see Vanalinna päevade tervikprogrammi. Ideede elluviimist toetab kesklinna valitsus.

Taotlusvoor on avatud ning ideid saab esitada hiljemalt 28. veebruarini Tallinna projekti- ja tegevustoetuste infosüsteemi iseteeninduskeskkonnas. Konkursi teemade ja tingimuste kohta saab lähemalt lugeda kesklinna valitsuse kodulehel.

Vanalinna päevad kasvasid välja 1982. aastal Tallinna vanalinna elamute ekspluatatsiooni valitsuse 10. aastapäeva pidustustest. Linnafestival on sestpeale toimunud igal suvel, väljaarvatud 2020. aastal, kui see tuli pandeemia tõttu ära jätta.

Head Uudised GoodNews