1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Keskraamatukogu tänumärgi pälvib raamatukogu vabatahtlik Elena Heinsalu
Tallinna Keskraamatukogu tänumärgi pälvib raamatukogu vabatahtlik Elena Heinsalu

Tallinna Keskraamatukogu tänumärgi pälvib raamatukogu vabatahtlik Elena Heinsalu

Tallinna Keskraamatukogu kaheksanda tänumärgi pälvib Elena Heinsalu, kes on vabatahtlikuna kaasa aidanud Ukraina sõjapõgenikele suunatud tegevuste korraldamisel raamatukogus. Elena on raamatukogu vabatahtlik olnud 2017. aastast, 2022. aasta alguses tuli Elena võõrkeelse kirjanduse osakonnale appi ukrainlastele suunatud tegevuste korraldamisel ning neile raamatukoguteenuste tutvustamisel.

Tallinna Keskraamatukogu tänumärk. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Elena lõi kiirelt kontaktid Eestisse jõudnud ukrainlastega ning leidis võimalusi, et nad saaksid õppimist jätkata, kuniks neile leitakse õppekohad koolides. Õpetades ise lastele inglise keelt, organiseeris ta teised vabatahtlikud andma bioloogia ja geograafia tunde. Tänu Elenale sai võõrkeelse kirjanduse osakonnast väga operatiivselt koht lastele, kel polnud enam kooli, kuhu minna. Suvel toimus Elena eestvedamisel raamatukogus ukraina laste suvelaager, kus õpiti mänguliselt erinevaid õppeaineid ning kuhu kaasas ta eriharidusega spetsialistid, lastel oli võimalik saada psühholoogilist nõus­tamist ning tegevusteraapiat.

Tänu lastele korraldatud tundidele sai raamatukogu kogunemiskohaks ka lapsevanematele, kellele raamatukogu pakub võimalust vabas õhkkonnas oma kaasmaa­lastega kohtuda, infot vahetada ning suhtlemisest ja koosolemisest tuge saada.

Head Uudised GoodNews