1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Tallinna Saksa Gümnaasiumis algab kultuuririkkuse aasta Ukraina päevaga
Tallinna Saksa Gümnaasiumis algab kultuuririkkuse aasta Ukraina päevaga

Tallinna Saksa Gümnaasiumis algab kultuuririkkuse aasta Ukraina päevaga

Tallinna Saksa Gümnaasiumis õppivate Ukraina sõjapõgenike toetuseks korraldab kool 18. jaanuaril Ukraina päeva, mille raames esinevad kümned Ukraina muusikud ning kus lapsed saavad osaleda rahvuslikes õpitubades ja tutvuda Ukraina ringmängudega.

Esinevad kümned Ukraina muusikud ning kus lapsed saavad osaleda rahvuslikes õpitubades ja tutvuda Ukraina ringmängudega.

Foto: Freepik

Tallinna Saksa Gümnaasiumis õppivate Ukraina laste auks ja Eesti laste südamete võitmiseks toimub kultuuririkkuse aasta alguse puhul koolis rikkaliku kultuuriprogrammiga Ukraina päev. Ettevõtmise idee autor on Tallinna Saksa Gümnaasiumi õpetaja Anu Kušvid, kes näeb igapäevaselt siin õppivate Ukraina laste nukrust ning üksildust. „Mitmed sõjapõgenikud, kes on pärit Ukraina maapiirkondadest ei ole siiani harjunud linnaeluga ning tunnevad end võõras kultuuri- ja keeleruumis üksi. Lapsed tunnistavad ka, et neil on keeruline leida endale siin sõpru või mõttekaaslasi, sest kohalikud ei mõista neid,“ selgitab Anu Kušvid.

Kuidas Ukraina lapsi aidata? Kuidas teha nii, et ka nemad tunneksid end siin hästi ja turvaliselt ja et nad õpiksid taas naeratama? Neile küsimustele vastust otsides otsustas Anu Kušvid korraldada koolis meeleoluka Ukraina kultuuripäeva, kus Ukraina lapsed näeksid ja tunneksid, et nendest hoolitakse ning nende kultuuri ja tavasid osatakse väärtustada ka Eestimaal.

18. jaanuaril toimuva kultuuripäeva avamisel osaleb ka Ukraina Kongressi Eesti esinaine Vyra Konak. Peaesinejatena astuvad üles Eesti kõige tuntumad ukrainlastest muusikud isa ja tütar Ruslan ja Rute Trochynskyi. Muusikalisi etteasteid on paljudelt teisteltki Ukraina muusikutelt. Oma panuse päeva kultuuriprogrammi annavad ka Saksa Gümnaasiumi noored lauljad ja tantsijad.

Ukraina päeval Saksa Gümnaasiumis toimuvad kaks kontserti: 

  • Kell 10:20  esinevad Ruslan ja Rute Trochynskyi ning Ukraina õpilased
  • Kell 11:25  esinevad Ukraina rahvamuusikaansambel Kohtla-Järvelt ja Ukraina õpilased
Head Uudised GoodNews