1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas vurab suvel ringi kastirattapood
Tallinnas vurab suvel ringi kastirattapood

Tallinnas vurab suvel ringi kastirattapood

Sel suvel sõidab Tallinnas ringi R-Kioski esimene kastirattapood. Osana liikuvast ja inimesekesksest linnaruumist soovib ettevõte jõuda ratastel kohtadesse, kus inimesed suvel palju liiguvad, aga müügikohti pole.

“Põhjamaades on kastirattad ühes elava rattakultuuriga osa tavapärasest linnaruumist, meil vajab see veel harjutamist. Soovime olla seal, kus liiguvad inimesed, et pakkuda seda, mida nad sel hetkel vajavad. Sel põhjusel avasime esimese kastirattapoe, et olla liikumises koos inimestega,” selgitas Reitan Convenience Estonia tegevjuht Tiia Ilves.

Hetkel sõidab pealinnas ringi üks ratastel müügipunkt, peagi on kastirattapood lisandumas ka Pärnusse. Tallinnas sõidab ratas peamiselt Russalka ja Pirita tee ümbruses ning pakub ostmiseks vett ja karastusjooke, aga ka lihtsamaid suupisteid. Tubakat ja alkoholi kastirattapoes ei müüda. Pärnus peagi veerema asuv ratas keskendub peamiselt värske trükiajakirjanduse müügile.

“Laiemalt on sel ettevõtmisel positiivne mõju liikuvuse rohepöörde tagant tõukamisele ning linnaruumi kvaliteedi tõstmisele. Ei möödu päevagi, mil mõni huviline ei tuleks kastiratast ennast lähemalt uurima ning paljud avaldavad soovi korra ka sadulasse hüpata. Täiesti vabalt võib tulevikukaubandus ühel hetkel olla veel enam liikuvate müügipunktide päralt. Vähemtähtis ei ole seegi, et loome suvise projektiga esimese töövõimaluse noortele, kes saavad värskes õhus ringi liikuda ning samal ajal tööelu kogeda,” lisas Ilves.

Head Uudised GoodNews