1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Talvepealinna pidustused algavad Otepääl pühapäeval
Talvepealinna pidustused algavad Otepääl pühapäeval

Talvepealinna pidustused algavad Otepääl pühapäeval

Astronoomiline talv saabub 21. detsembril, talvepealinna tiitli pidustused hakkavad aga Otepääl, mis saab talvepealinnaks 25. korda, pihta 19. detsembril.

Talvepealinna tiitel antakse üle Otepää keskväljakul. Külla tulevad teemapealinnade esindused ja Tallinna esindus.

Sellel aastal on talvelaadal kohalikud kauplejad. Turul pakutakse käsitöötooteid, riideid, toidukraami ja muud head-paremat. Turulisi ootab Otepää Naisseltsi poolt kuum laadasupp. Lastele on kavas erinevad mängud. Keskväljakule kerkib külatänav, kust saab soetada külarahva valmistatud käsitööd ja küpsetisi. Otepää külade ühendus tunnustab oma tublimaid. Külla tulevad ka jõuluvanad.

Avatakse ka Nuustaku Pruulikoda, kõik huvilised saavad tutvuda õlleteoga ja jookide valmimisega väiketööstuses. Talvepealinna pidustuste lõppakordiks on Ivo Linna ja Anti Kammiste kontsert.

„Talvepealinn Otepää võõrustab ka sellel aastal mitmeid rahvusvahelisi spordiüritusi. Just toimus meil MK-etapp kahevõistluses, märtsikuus on tulemas kõrgetasemeline MK-etapp laskesuusatamises,“ märkis Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

21. detsembril tervitatakse talve Otepää keskväljakul Otepää Puhkpilliansambli ja tulise tervituse saatel. Päästeameti hoone torni kerkib lehvima talvepealinna lipp. Sündmust on võimalik jälgida ka otseülekandena Facebookis Otepää lehelt.

Head Uudised GoodNews
tags: