Täna algab toiduelamuste kuu Maitsev Tartu
1. veebruaril algab restoranikuu Maitsev Tartu, mille käigus saab 24 Tartu restoranis proovida kolmekäigulisi spetsiaalselt selleks kuuks loodud erimenüüsid.
Toidunautijate poolt oodatud “Maitsev Tartu” toimub juba 10. korda ning ehkki traditsiooni põhiolemus on ajas samaks jäänud, on ettevõtmine siiski pidevalt edasi arenenud. „Sel aastal pööratakse varasemast rohkem tähelepanu eritoiduliste jaoks kohandatavatele menüüdele – lisaks põhimenüüle on enamik restorane välja töötanud ka menüü taimse või täistaimse sobitatud variandi,“ kommenteeris toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht Marilin Kroon.
1.–29. veebruarini toimuva Maitsva Tartu 2024 raames pakuvad erimenüüsid järgmised söögikohad: Antonius, Café Shakespeare, Café Truffe, Chaplin, Chez Andre, Dorpat, El Chapo, Fii, Gustav Castro Cafe, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Mull, Pahad Poisid, Pazzo, Pierre, Pompei, RP9, Püssirohukelder, Spargel, Trikster Tihane, TOKO, Vilde ja Vine ning Vint.
Kolmekäiguliste erimenüüde hind jääb vahemikku 30–35 eurot ning nendega saab tutvuda kodulehel. Tavakohaselt selgitatakse külastajate hinnangute põhjal välja toidunautlejate lemmikrestoran.
Juubeli-ürituse tähistamiseks on Tartu turuhoones avatud Maitsva Tartu 10. toimumisaastale pühendatud toidufotode näitus, mille autor Silver Gutmann on Maitsva Tartu toiduelamusi jäädvustanud igal aastal. Näitusele valitud fotod aastatest 2015–2024 annavad aimu toidutrendide, kokkade fantaasia ja oskuste arengust ning kutsuvad vaatajaid koduköögiski uusi maitsekooslusi katsetama ja maitsvat ilu looma. Näitus on avatud terve veebruarikuu.