1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Täna alustab moefilmide festival MoeKunstiKino
Täna alustab moefilmide festival MoeKunstiKino

Täna alustab moefilmide festival MoeKunstiKino

Täna alustab moefilmide festival MoeKunstiKino moedokumentaalide seanssidega nii Tallinnas kinos Sõprus kui ka Tartu Elektriteatris, enam kui pooled piletitest on juba müüdud ning mitmele seansile vabu kohti enam polegi.

“Tundub, et huvi moevaldkonna vastu on endiselt kõrge ning hoolimata detsembrikuu tihedast graafikust on inimestel soovi ja aega ka kinno tulla,” rõõmustab festivali korraldaja Helen Saluveer. “Mul on väga hea meel, et saame näidata filme legendaarsetest moeloojatest, ikoonilistest persoonidest ja ka moevaldkonna tõsistest probleemidest.”

Üheks linastuvaks dokumentaaliks on maailma filmifestivalidel laineid löönud värske linateos printsess Dianast – “The Princess”, kuninglikku elu avab ka Elizabeth II-st rääkiv film “Kuninganna portree.” Moetööstuse probleeme lahkavad filmid “Roim” ja “Taaskujundatud mood” ning kummarduse meie hulgast lahkunud moegeeniustele teevad linateosed “Azzedine Alaia: kõrgmloelooja, kes vormis naisi” ning “Salvatore Ferragamo: unistuste kingsepp.”

“Printsess”

Kõiki filmiseansse juhatavad sisse kohalikud moe- ja kultuurieksperdid, näiteks Lilli Jahilo, Piret Ilves, Mari Martin jt.

MoeKunstiKino seansid toimuvad 13.-18. detsembrini kinodes Sõprus Tallinnas ja Elektriteater Tartus ning 7.-21. detsembrini eriseanssidena Viljandi Kogukonnakinos. Kõik filmid linastuvad ingliskeelsena või ingliskeelsete subtiitritega. Piletid on müügil kinode kassades ja veebilehtedel. Täpsema info leiab SIIT!

Festivali esitleja on Viru Keskus, sponsor Mionetto Eesti, toetajad ja koostööpartnerid Eesti Kultuurkapital, Eesti Filmi Instituut, ETV2, Rahva Raamat, AD Angels, Loomus, GKR Trade, Geisha, Mirabella, Haage vesi ja Estonian Fashion Festival.

MoeKunstiKino on filmifestival, kus linastuvad moe ja disainiga seotud filmid – enamasti moevaldkonna tausta sügavuti avavad dokumentaalid. Linateoste peategelasteks on nii legendaarsed moeloojad, fotograafid, stiili-ikoonid, modellid kui ka alles karjääri alustavad moepersoonid. MoeKunstiKino korraldajaks on MTÜ Kunstiloomus.

Head Uudised GoodNews