1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Täna avatakse Kihnu muuseumis maalilaagris valminud maalinäitus
Täna avatakse Kihnu muuseumis maalilaagris valminud maalinäitus

Täna avatakse Kihnu muuseumis maalilaagris valminud maalinäitus

Kihnu kunstilaager 2017

Täna pärastlõunal kopsib kunstnik Jaak Visnap taaskord Kihnu muuseumi seinale kirevaks võõbatud vineerkilpe ning kell 17 avatakse Kihnus nädalajagu kestnud maalilaagris valminud maalinäitus. Sel aastal keskenduti kalapüügi teemadele.

Maalilaagris osalesid Kihnu laste kõrval ka Pärnu Kunstikooli õpilased ja saksa-prantsuse telekanali Arte võttegrupp, keda juhendasid lisaks Visnapile veel õpetajad Kadri Alesmaa, Kristel Kallau, Kristel Pajos ja Tiiu Leis. Kokku oli laagrilisi 60 ringis.

Muuseumi avaüritus päädib laste poolt tuunitud rattakiivritega ratastel rongkäiguga Kurase parklast Kihnu sadamasse, eesotsas Kihnu Virve ja delegatsiooniga. Õhtuse peo tõmbab käima ansambel Singer Vinger. Hardi Volmer astub merepeol üles ka kunstnikuna.

Jaak Visnap Kihnu Muuseumi ees

Maalilaagrit on Kihnus peetud juba 11 aastat, enamus ajast Metsamaal. Eelnevatel aastatel vineerile pintseldatud kuumad teemad on olnud tuletorn (Puak), sadam, Kihnu naine ja juba haruldaseks muutunud ehedad ja hobusega tehtavad põllutööd, maaelanike eluolu. Kokku on selle aja jooksul üllitatud pea tuhat tööd.

Laagri korraldamise eest pälvis Jaak Visnap tänavu Kihnu vallavanema tänukirja ja Tiiu Leis vabariiklikul huvihariduse tegijate tunnustusõhtul nn shokolaadist hõbelusika.

Laagrikorraldajatel on lähitulevikus kavas luua naiviste ülistav Koksi koolkond, mis on oma iidoliteks kuulutanud kuulsad Kihnu naivistid eesotsas Jaan Oadi ja teistega. Kihnu naiste kõrval on maalilaagris osalenud ka kihnu mehed nagu Jaan Oad jun, Mäese Miki ja Koega Ets.

Lapsed Kihnu kunstilaagris 2017

Veel sel kuul avab hoone renoveerimistööde tõttu Maakri tänavast ära kolinud Tallinn Art Space oma uksed uues asukohas!

Tallinn Art Space on nüüdisaegne graafikakoda, müügigalerii ning kunstinäituste ja -sündmuste keskus, mis on tuntud oma värvikate aktsioonide poolest. Galeriis toimuvad näitused kannavad endas eesmärki pakkuda publikule ülevaadet tänapäeva kunsti arengutest Eestis.

Head Uudised GoodNews