1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. TÄNA! Coca-Cola Plaza ootab ooperigurmaane
TÄNA! Coca-Cola Plaza ootab ooperigurmaane

TÄNA! Coca-Cola Plaza ootab ooperigurmaane

RJ4Täna kell 19.00 linastub Tallinnas Coca-Cola Plaza kinos New York Metropolitan ooperiteatri hittlavastus „Romeo ja Julia“, mis tõmbab ühtlasi joone alla tänavusele Forum Cinemas suveooperi programmile.

Charles Gounod’ ooper „Romeo ja Julia“ salvestati Metropolitani ooperiteatris pea seitse aastat tagasi ning see on läinud ooperiteatri ajalukku ühe menukaima etendusena. Shakespeare’i traagilise armastusloo peaosatäitjad Anna Netrebko ja Roberto Alagna ning dirigendipuldis seisnud Plácido Domingo pälvisid seisvad ovatsioonid nii ooperiteatris kui ka sadades kinosaalides üle maailma, kuhu lavastus otseülekandena jõudis.

RJ2„Need kolm ülalmainitud nime ei vaja tänastele ooperisõpradele tutvustamist. Nad on kõik oma ala väljapaistvad tegijad. Ning pole ilmselt vaja selgitada, millises kunstiimes saame me olla osalised, kui nende omavaheline koostöö jõuab meie südametesse ühes maailma kõige tuntumas armastuseloos. Seda lihtsalt peab nägema!“ kinnitas Eesti ooperilaulja ja omanimelise muusikutefondi looja Pille Lill.

Ooperigurmaanid ei pea aga kaua uue hooaja ootuses igavlema, sest juba laupäeval jõuab Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Narva kinodesse Metropolitan Opera Live 2014/2015 hooaja esimene otseülekanne. Shakespeare’i ja Anna Netrebko maagia, mis lõpetab suveooperi programmi, annab võimsa avapaugu ka sügishooajale – armastatud Vene sopran Netrebko astub üles ka Shakespeare’i ainetel loodud Giuseppe Verdi ooperis „Macbeth“ Leedi Macbethi osatäitjana.

2014. aasta jooksul jõuavad publikuni otseülekandes New Yorgist veel ka Mozarti „Figaro pulm“, Bizet’ „Carmen“, Rossini „Sevilla habemeajaja“ ja Wagneri „Nürnbergi meisterlauljad“.
„See, et Forum Cinemas pakub koostöös maailma kõige tunnustatuma ooperiteatriga eestimaalastele võimalust saada osa etendustest kinolina vahendusel, on kingitus ja seda ei juhtu iga päev. Loodan, et selliste kõrgtasemeliste kogemuste toel tõuseb kogu meie rahva huvitatus ja arusaam ooperist kui ühest muusikamaailma kõige mitmekülgsemast žanrist,“ tõdeb Pille Lill.

Head Uudised GoodNews