1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna jagatakse Eesti Muusikaettevõtluse Auhindu
Täna jagatakse Eesti Muusikaettevõtluse Auhindu

Täna jagatakse Eesti Muusikaettevõtluse Auhindu

Täna selguvad Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2024 (EMEA’24) laureaadid. Kokku esitati tänavu üle 400 kandidaadi. Võitjad selguvad juba kümnendat korda toimuval EMEA galal, mil tunnustatakse kodumaise muusikavaldkonna aasta silmapaistvamaid tegijaid, kelle panus valdkonda või valdkonna edendamisesse oli eelmisel aastal märkimisväärne.

Sel aastal jagatakse auhindu 29 kategoorias, lisaks antakse välja 5 eriauhinda. Gala toimub Noblessneri valukojas, Nobeli saalis. Tänusündmusel astuvad üles EMEA’23 laureaatide artistid Stefan, EiK x boipepperoni, Haldi & ans Flamingo, Kitty Florentine, Karl Killing. DJ on Tom Lilienthal. Õhtut juhib Robin Juhkental.

Valdkondlikke žüriisid juhtisid:

  • Ingrid Kohtla (muusikaturundus ja -kommunikatsioon)
  • Toomas Olljum ja Danel Pandre (artisti tugistruktuurid)
  • Eva Palm (muusikasündmuse korraldus)
  • Martin Veisman (disainilahendused)
  • Ave Sophia Tölpt (valdkonnaülesed auhinnad)

Kategooriatega saab tutvuda EMEA kodulehel ja  tänavuste nominentidega SIIN.

Music Estonia tegevjuht Ave Sophia Tölpt sõnab: “Seekordne EMEA on sedavõrd erilisem, et oleme jõudnud 10. aastapäevani, mil muusikaettevõtlust Eestis tunnustame, tõstame üheskoos esile meie ettevõtete saavutusi, tunneme rõõmu ja uhkust kõikide selles valdkonnas tegutsevate üksikisikute ja tiimide üle. See on tohutult oluline verstapost ja meie valdkonda hoidev ning ühendav hetk. Seekordsel EMEAl oleme tähelepanu pööranud veel kahele valdkonna tegevusele – muusika sünkroniseerimisele, mis pakub meile valdkonnas uut potentsiaali, ja laulukirjutamisele, mis loob vajaliku aluspinnase edasisteks loomingulisteks koostöödeks. Ma olen õnnelik, et saame EMEA ja ühtlasi ka Music Estonia 10ndat aastapäeva, mille pidustused seisavad veel ees, tähistada nii väärikate saavutuste keskel.”

Seekordne EMEA on sedavõrd erilisem, et oleme jõudnud 10. aastapäevani, mil muusikaettevõtlust Eestis tunnustame, tõstame üheskoos esile meie ettevõtete saavutusi, tunneme rõõmu ja uhkust kõikide selles valdkonnas tegutsevate üksikisikute ja tiimide üle.

EMEA eesmärk on Eesti muusikavaldkonna ja selle tugistruktuuride esile toomine ning tunnustuse jagamine silmapaistvatele muusikaettevõtluse vallas tegutsevatele ja seda valdkonda edendavatele isikutele.

  • EMEA peakorraldaja on neljandat korda Eesti muusikaettevõtete esindusorganisatsioon ja muusikaettevõtluse arenduskeskus Music Estonia.

Partneriteks ja toetajateks on Eesti Fonogrammitootjate Ühing, Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit, muusikalinn Tallinn, Eesti Kultuurkapital, Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus, Piletikeskus, Finora Bank, Radiustech Production, Nudist, PUNCH CLUB, SUHE, AdGorilla, Meeskond, Elisa Stage ja JAIK. Strateegiline partner Eesti muusikaettevõtluse fookuspäevaga on Tallinn Music Week.

Head Uudised GoodNews