1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna selguvad Eesti parimad minifirmad
Täna selguvad Eesti parimad minifirmad

Täna selguvad Eesti parimad minifirmad

Parima minifirma tiitlit püüab tänavu üksteist 7.-9. klassi minifirmat üle Eesti. Finaali jõudnud toodete põhjal võib öelda, et Eesti koolinoorte seas ruulib jätkuvalt käsitöö ja taaskasutus, samuti on märgata suurt huvi lisandväärtusega toidutoodete vastu.

Finaali jõudnud toodete põhjal võib öelda, et Eesti koolinoorte seas ruulib jätkuvalt käsitöö ja taaskasutus, samuti on märgata suurt huvi lisandväärtusega toidutoodete vastu.

“Eesti koolinoored on tõeliselt nutikad ja leidlikud. Teiste seas säravad tänavu finaalis näiteks 3D prinditud juhtmehoidjad- ja korrastajad, kasevineerist laserlõigatud jõuluehted, vanadest T-särkidest tehtud isikupärased riided ja käsitöölimonaadid, mille põhikomponendiks on Lümanda inimeste keedetud siirupid,” rääkis ürituse eestvedaja, Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Juhe Koos

Võistlusel osalemiseks on minifirmal vaja läbida kolm etappi:

  • Esitada minifirma kirjalik tegevusaruanne ja kulude-tulude ülevaade
  • Esineda publikule ja žüriile
  • Oma tooteid ja teenuseid stendivoorus ehk minifirmade laadal tavakülastajatele müüa

“Laat annab õpilastele suurepärase võimaluse panna proovile oma müügioskused ja kogu protsessi jälgib kohapeal ka meie austatud žürii, kes õhtu lõpuks parimad minifirmad pidulikult välja kuulutab,” lisas Loor.

Laat annab õpilastele suurepärase võimaluse panna proovile oma müügioskused.

Magusad preemiad parimatele on pannud välja SEB Pank, suvekool „Hüppelaud“, Think Human Foundation, Maaelu Edendamise Sihtasutus, Büroomaailm, EBS ja õpilasfirmana alustanud SEIK kirjastus.

Lymwood

Eesti parima minifirma võistlus toimub 18. aprillil SEB Innovatsioonikeskuses Tallinnas (aadress Tornimäe 2) ning on avatud kõigile huvilistele. Täpsema ajakava leiab siit.

Õpilasfirmade võistlusi korraldab Eesti ettevõtlusõppe eestvedaja Junior Achievement juba kümnendat korda. Aastate jooksul on programmis osalenud sadu õpilas- ja minifirmasid, kellest nii mõnigi on välja kasvanud päris ettevõtteks.

2024. aasta parima minifirma tiitlit püüab ühtekokku 11 minifirmat:

  • Emili Kooli minifirma Salamandel toodab 100% mandlitest valmistatud mandlivõid ja mandleid sisaldavaid küpsetisi, et koolipäeva magusamaks muuta.
  • Tõrva Gümnaasiumi minifirma Mängutaru toodab valdavalt taaskasutatud materjalidest käsitööna valminud lauamängu, mis sobib ideaalselt koolivahetundidel aja veetmiseks.
  • Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi minifirma Squid Sweet on toonud maiuse, mis esitab sööjale ka lõbusa väljakutse – kui kraabid kujundi välja ilma maiust katki tegemata, oled võitnud!
  • Lümanda Põhikooli minifirma Kadakom Lymps toodab erinevate maitsetega limonaade, mille maitse tuleb kohalike Lümanda inimeste kodustest siirupitest.
  • Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi minifirma Juhe Koos toodab ja müüb kvaliteetseid 3D prinditud juhtmehoidjaid ja -korrastajaid.
  • Tallinna Reaalkooli minifirma Hike & Seek tooteks on tulealustus- ja meditsiinikotid, mida on mugav matkale kaasa võtta. Komplekt aitab inimestel tuld teha ning tagab meditsiinitarvete olemasolu igal hetkel.
  • Tallinna Õismäe Vene Lütseumi MF Heroes of Tomorrow toodab poes müümata jäänud T-särkidest ja pusadest põneva isikupärase disaini ja stiiliga riideid.
  • Kindluse Kooli minifirma Glorp tooteks on kinkepakk, mis sisaldab õpilaste loodud lõikelauda, samuti juustu ja juustunuga. Lisateenusena pakuvad õpilased juurde ka lõikelaua peale logode laserdamist.
  • Lümanda Põhikooli minifirma LYM Wood on toonud turule kasevineerist laserlõigatud jõuluehted ning puidust kõrvarõngad.
  • Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi minifirma Malk toodab kollageeniga rikastatud India pähkleid šokolaadis, mis lisaks võrratule maitseelamusele lubab toetada ka juuste, küünte, liigeste ja naha tervist.
  • Pärnu Tammsaare Kooli minifirma Poane müüb erinevaid heegeldatud esemeid alates väikestest mänguasjadest kuni suurte kottideni.
Head Uudised GoodNews