1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTAME JA TÄNAME I Täna tähistatakse hea sõna päeva
TUNNUSTAME JA TÄNAME I Täna tähistatakse hea sõna päeva

TUNNUSTAME JA TÄNAME I Täna tähistatakse hea sõna päeva

Peaasi.ee algatas möödunud aastal hea sõna päeva, et juhtida tähelepanu sellele kui oluline on lisaks märkamisele teisi inimesi ka heade sõnadega tunnustada ja tänada.

Foto: Shutterstock.com

“Tunnustamine ja tänamine mõjub hästi nii inimesele, kellele seda öeldakse kui ka ütlejale endale. Head sõnad aitavad hoida vaimset tasakaalu või võivad aidata seda taastada, tõstes energiataset, loomingulisust ning produktiivsust,” selgitas Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Head sõnad aitavad hoida vaimset tasakaalu või võivad aidata seda taastada, tõstes energiataset, loomingulisust ning produktiivsust.

Foto: Shutterstock.com

Peaasi.ee veebis said inimesed kirja panna oma lemmiksõnu, millega tänatakse ja tunnustatakse sõpru, pereliikmeid, töökaaslasi.

Foto: Shutterstock

Tänu väljendamiseks oli populaarseim lihtne “aitäh”. Tunnustamiseks kasutatakse enim sõnu nagu “tubli”, “imeline”, “suurepärane”, “inspireeriv”. Välja toodud vähem levinud ilusad ütlemised olid: sa oled piisav, sa oled väärtuslik, oled kui taeva kingitus, aitäh, et sa olemas oled.

Sa oled piisav, sa oled väärtuslik, oled kui taeva kingitus, aitäh, et sa olemas oled.

Sõnapilv enim välja toodud headest sõnadest sai selline: 

“Märkame enda ümber tahet head teha ning näeme ka tarmukat tegutsemist. Selleks, et teiste aitamist, hoolimist ning märkamist igapäevaselt elus hoida, on vaja seda ka välja öelda. Märkamiseks ja tunnustamiseks on hea kasutada tänu ja hoolivust väljendavaid sõnu,” rääkis Anna-Kaisa Oidermaa.

Selleks, et teiste aitamist, hoolimist ning märkamist igapäevaselt elus hoida, on vaja seda ka välja öelda.

Foto: Shutterstock.com
  • Hea sõna päeva tähistamine on osa Peaasi.ee algatatud viienädalasest vaimse tervise vitamiinikuurist.
  • Vaimse tervise vitamiinid on: uni ja puhkamine, tasakaalustatud söömine, liikumine, meeldivad emotsioonid ja head suhted.
  • Peaasi.ee veebis saab testida vaimse tervise vitamiinide taset, ühtlasi jagatakse soovitusi, kuidas vaimse tervise tasakaalu parandada.
Head Uudised GoodNews