1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna toimub Saku mõisas Pääsukesemärgi tunnustamisüritus
Täna toimub Saku mõisas Pääsukesemärgi tunnustamisüritus

Täna toimub Saku mõisas Pääsukesemärgi tunnustamisüritus

Esimesed Pääsukesemärgid anti välja 2000. aasta sügisel. Saidafarmi rosinakohupiim, looduslik mineraalvesi Värska Originaal, Olivia rapsiõli ja Kihnu Kala Tallinna kilud on viimased 20 aastat järjepidevalt kandnud Pääsukesemärki, mille tähistamiseks annab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tänasel tunnustamisüritusel nendele neljale tootele portselanist Pääsukesemärgid.

„Tähistame täna Pääsukesemärgi 20. aastapäeva, mille puhul on põhjust tunnustada ja tänada paljusid Eesti toidutootjaid ja inimesi, kes on aidanud kaasa Eesti tuntuima toidumärgise Pääsukesemärgi eduloole. Eesti toidutoodete kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitaval Pääsukesemärgil on oluline tähendus nii Eesti põllumeeste, toidutööstuste kui tarbijate jaoks,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Meeli Lindsaar.

Lindsaare sõnul on neli Eesti toiduainet uhkusega Pääsukesemärki kandnud juba 20 aastat esimesest konkursist alates, neid valmistatakse jätkuvalt kodumaisest põhitoorainest ja nende kvaliteet on püsinud stabiilselt hea. „Abieluga paralleeli tõmmates võib öelda, et nende toidutoodete ja Pääsukesemärgi harmooniline kooselu on jõudnud portselanpulmadeni, mille tähistamiseks annamegi neljale Eesti toidutootjale sümboolse portselanist tänumärgi,“ selgitas Lindsaar.

Täna Saku mõisas toimuval Pääsukesemärgi tunnustamisüritusel tänatakse inimesi ja ettevõtteid, kes on läbi ajaloo Pääsukesemärgi eduloole kaasa aidanud. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu otsustas eile Pääsukesemärgi 20. aastapäeva puhul nimetada Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja auliikmeks märgi sünni juures olnud toonase põllumajandusministri Ivari Padari, kes on viimase 20 aasta jooksul andnud suure panuse nii Pääsukesemärgi loomisesse kui koja arengusse. Erinevates rollides Põllumajandus- ja Maaeluministeeriumis, Euroopa Parlamendis ning Riigikogus on Padar olnud tänuväärseks koostööpartneriks Eesti põllumeestele ja toidutootjatele paljudes olulistes sektori arengut mõjutavates teemades.

Head Uudised GoodNews