1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. TÄNA! Vabaõhumuuseumis algasid kaks päeva kestvad memme-taadi päevad
TÄNA! Vabaõhumuuseumis algasid kaks päeva kestvad memme-taadi päevad

TÄNA! Vabaõhumuuseumis algasid kaks päeva kestvad memme-taadi päevad

memme taadi 4Täna algasid Eesti Vabaõhumuuseumis kaks päeva kestvad 21. memme-taadi päevad. Korraldab MTÜ Raavis koostöös Tallinna linnaosade sotsiaalkeskustega.

Memme-taadi päevi alustati traditsioonilise puhkpilli ja rongkäiguga muuseumi peaväravast Sassi-Jaani talu õuele. Tallinna linna poolt tervitas osavõtjaid abilinnapea Merike Martinson. Pärast tervitusi ja avakontserti oli taluõu juba taidlejate päralt.

Merike Martinson ütles Raepressile, et memme-taadi päevad on eakate hulgas väga oodatud ettevõtmine. Siin saavad end näidata kõik, kes on oma vaba aega sisustanud laulu, tantsu ja võimlemisega. See on väga tore sotsiaalkeskuste rõõmupidu. Martinsoni sõnul on Tallinna linn ka igal aastal seda ettevõtmist toetanud.

Tänavugi esinevad ühendrahvatantsu- ja ühendseenioritantsude rühmad, ühendlauluklubid, linetantsu kollektiivid, pillimehed. Seenioride käsitöö jaoks on tänavugi pandud lauad piki muuseumi külateed, ikka selleks et võimalikult palju külalisi saaks meie memmede-taatide näputööd nautida.

Pühapäeval on põhiesinemiskohaks Kolu kõrtsi esine, aga ka Sassi-Jaani talu. Pühapäeval alustatakse üritusega kell 12. Nii laupäeval kui ka pühapäeval lõpetatakse päev ühislaulude ja -tantsudega Sassi-Jaanis, Köstriasemel ja Kolu kõrtsi juures.

Huvi ürituse vastu oli suur ka kollektiivide hulgas väljastpoolt Tallinna. Päevad on kujunenud eakate hooaja lõpetamise lustipeoks ja valmistuma hakatakse selleks juba talvel.

Head Uudised GoodNews