1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tänasest saab osta Hiiu Folgi passe
Tänasest saab osta Hiiu Folgi passe

Tänasest saab osta Hiiu Folgi passe

Foto: Laur Meldorf

14. korda toimuva pärimusmuusikafestivali Hiiu Folk teema on „Juurte juures“.

Peale võimendatud muusika kuuleb festivalil seekord palju arhailist pillimängu: väikekandleid, Hiiu kannelt, lõõtsa, torupilli; saab tantsida vanu pärimustantse ja mängida laulumänge. Ning muidugi avastada Hiiumaa ajalugu matkade ja muuseumide kaudu.

Igal esinejal on mingi side traditsiooniga, meie ajalooga: Strand…Rand tutvustab eestirootsi ja eesti pärimust, Mari Kalkun tutvustab omaloomingu kaudu enda Võrumaa juuri jne. Svjata Vatra põimib nagu ikka ukraina ja eesti rütmid. Uut plaati esitleb Eesti mitmekülgseim Teppo-tüüpi lõõtspilli mängija Juhan Uppin.

Strand…Rand
Foto: Hiiu Folk

Välisesinejad tulevad seekord lõuna poolt: oma juuri tutvustavad Oxus Usbekistanist ja Sego Lääne-Aafrikast Togost.

Veel saab kuulda Riho Sibulat, Jaak Tuksamit ja Ain Aganat, Helin-Mari Arderit ja Teet Raiki, Pööriööd, Rondellust, Puuluupi jpt.

Juhan Uppin
Foto: Stina Kase

Hiiu Folk saab alguse neljapäeval, 19. juulil Kärdlas, seekord kultuurikeskuses, jätkub kahel päeval pealaval Kassari kiigeplatsil ning lõpeb traditsiooniliselt kirikukontsertidega pühapäeval.

Hiiumaa ootab külla! Saare ja pärimusmuusika sõbrad ei tohiks hiidlasi ja külalisi vahepeal nörritanud madalast merest heituda – üle vee saab kindlasti.

Seekord on festivali soodushinnaga pass müügil eriti kaua: tänasest kuni juunikuu lõpuni saab nelja päeva passi Piletilevist 35 euroga. Kuni festivali alguseni 19. juulil on passi hind 45 ja kohapeal 50 eurot. Festivalile pääsevad tasuta kuni 12aastased (k.a) lapsed.

Shabat Quartet
Foto: Hiiu Folk

Sellegipoolest ei peaks suveplaanide tegemist jätma viimasele minutile – nii leiab endale ka toreda majutuskoha.

Kõik väikesed ja suured pillimehed, kes tahavad, oskavad ning jaksavad mängida festivalil tund aega pärimusmuusikat, peaksid korraldajaga ühendust võtma ja enda soovist teada andma.

„Anname teile tunniajalise mängu eest festivali passi, lisaks saate kindlasti vahvaid kogemusi ja uusi sõpru,” ütles korraldaja Astrid Nõlvak. Mängima tuleva lapse või noore vanem saab samuti tasuta festivali passi.

Eesti kõige peresõbralikuma festivali tiitliga pärjatud Hiiu Folk on algusest lõpuni alkoholivaba.

Hiiu Folk toimub 19.–22. juulil.

Pileteid saab osta SIIT!

Head Uudised GoodNews