1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tartu haridusfestival toimub juba kümnendat korda
Tartu haridusfestival toimub juba kümnendat korda

Tartu haridusfestival toimub juba kümnendat korda

Tartu Linnavalitsus koostöös haridusasutustega korraldab järjekorras kümnenda Tartu haridusfestivali, mis kannab pealkirja „Edasiliikumise kunstid“. Sel aastal keskendub haridusfestival pidevale arengule ja uute väljakutsete vastuvõtmisele, pidades oluliseks tasakaalu minevikust õpitu ja tulevikku suunatud sammude vahel.

„Edasiliikumise kunstid“ rõhutab kohanemise ja kasvu tähtsust ning seda, kuidas leida muutlikes oludes sisemist jõudu. Kolme päeva jooksul toimub üle 100 õpitoa, arutelu ja ettekande, mis aitavad avada edasiliikumise ja kohanemise teemat erinevatest vaatenurkadest.

Tartu haridusfestival 2022

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul algab maailma muutmine iseendast ja siitsamast meie endi lähedalt. “Väikeste asjade muutmine mõjutab ja muudab ka suuri mägesid ja ettevõtmisi. Õpetamine on üks kõige võimsam ilma-asjade ja iseeneste muutmise allikas. Eesti õpetajatel on põhjust rahul olla, sest see, mida te teete, tuleb teil hiilgavalt välja. Iga teie päev muudab sadu ja tuhandeid lapsi. Ja meid seeläbi,” ütles Klaas.

Õpetamine on üks kõige võimsam ilma-asjade ja iseeneste muutmise allikas.

Festivali peakorraldaja, Tartu Kivilinna Kooli direktor Karin Lukk kinnitas, et olenemata kümnest tegutsemisaastast festivali ideed vaibumise märke ei näita. “Kõik kümme aastat olen ma korralduse juures olnud ühel või teisel moel ja olen näinud, kuidas sellest pisikesest ideest on kasvanud selline sündmus, millel on niisugused tiivad, mis ka päriselt kannavad,” lausus ta.

Lisaks õpitubadele rikastavad festivali programmis osalejaid ja linlasi mitmed meelelahutusüritused, sealhulgas traditsioonilised sündmused, nagu Karlova kooli koorikooli sügiskontsert Pauluse kirikus, õpetajate Õ-klubi ja filmiseansid Tartu Elektriteatris. Eraldi toob haridusfestival esile Tartu kui Euroopa kultuuripealinna 2024 sündmused, pakkudes mitmeid kultuuriprogrammi raames toimuvaid erisündmusi.

  • Kõik haridusfestivali üritused (v.a Õ-klubi) on tasuta, kuid eelregistreerimine on vajalik festivali kodulehel.
  • Tartu haridusfestivali toimub 22.–24. oktoobril ja Tartu Linnavalitsus korraldab seda koostöös Tartu haridusasutustega.
Head Uudised GoodNews