1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu Linnavalitsus paigaldab suve lõpuks linnaruumi sada uut pinki
Tartu Linnavalitsus paigaldab suve lõpuks linnaruumi sada uut pinki

Tartu Linnavalitsus paigaldab suve lõpuks linnaruumi sada uut pinki

Tartu Linnavalitsus paigaldab selle suve lõpuks Tartu linnaruumi sada uut pinki.

Foto: Tartu Linnavalitsus

Kaasava eelarve 100 000 euro eest saab hankida ja paigaldada sada uut pinki. Pingitüüpide valikul lähtuti sellest, et need oleksid võimalikult mugavad, seljatoe ja käetugedega ning laudiskattega, mis jätab sooja ja istuma kutsuva mulje. Kuna pinkidega tihendatakse eelkõige olemasolevat võrgustikku kesklinnast kaugemal, siis lähtuti ka sellest, mis ühes või teises kohas või linnaosas juba ees, et uued pingid sobituksid olemasolevasse tervikusse.

Selleks et linlaste arvamust pinkide asukohtade osas täpsemalt teada saada, toimus selle aasta alguses ideekorje, kus linlased said kaardirakendusel pakkuda pinkidele asukohti. Ettepanekuid sai teha ka infotelefonil 1789 ning toimus kaks töötuba eakamatele linlastele – Annelinna raamatukogus ja Tähtvere päevakeskuses. Ideekorjes osales kokku üle 400 linlase, kes tegid ligi 900 asukohaettepanekut.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm tänas kõiki, kes lõid kaasa pinkide asukohtade valikul. “Mõistame, et soove oli kordades rohkem, kui me hetkel planeeritava 100 uue pingiga täita suudame. Õnneks ei kao koostatud kaart ja ettepanekud kuhugi ning on suurepäraseks abimaterjaliks tulevastele töödele,” lisas Tamm. Linlaste pakutud asukohti analüüsisid linnamajanduse ja ruumiloome osakonna töötajad koostöös pinkide idee autoriga. Hetkel on välja valitud umbes 120 asukohta, kuid need tuleb kõik linnaruumis üle vaadata, kas neisse kohtadesse saab ka reaalselt pinki paigaldada või millist eeltööd uue pingi asukoht nõuab.

Mõistame, et soove oli kordades rohkem, kui me hetkel planeeritava 100 uue pingiga täita suudame. Õnneks ei kao koostatud kaart ja ettepanekud kuhugi ning on suurepäraseks abimaterjaliks tulevastele töödele.

Foto: Tartu Linnavalitsus

Asukohtade valikul lähtuti muuhulgas ka sellest, et pinke oleks erinevates linnaosades proportsionaalselt vastavalt elanike arvule ning väga oluliseks peeti vanusegrupi 60+ lisatud ettepanekuid. Mõnede välja pakutud asukohtade osas oli ka teada, et sinna on plaanis pingid paigaldada tänava rekonstrueerimise raames ja seetõttu neid asukohti ei valitud.

  • Asukohtade valikut tehes koorus selgelt välja ka linlaste soov saada rohkem pinke korteriühistute ja poekettide välialadele.
Head Uudised GoodNews