1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tartu ootab linlasi osalema kauni kodu konkursil
Tartu ootab linlasi osalema kauni kodu konkursil

Tartu ootab linlasi osalema kauni kodu konkursil

Väliruumikonkursile „Tartu kaunis kodu“ on oodatud osalema kõik erinevad õueruumid – eramute ja kortermajade aiad, ühiskondlike hoonete, ettevõtete ja tööstushoonete kõrgetasemeliselt kujundatud välialad, hoonete kompleksid, pargid, mitmekülgselt haljastatud ja kujundatud mänguväljakud, spordirajatised ja ka rõduaiad. Ettepanekuid konkursil osalemiseks võivad teha kõik.

Oma aeda või teisi kandidaate saab kauni kodu konkursile esitada kuni 9. juunini ruumiloome osakonnale:

  • Telefonil 514 8828
  • E-posti aadressil Erge.Jogela@tartu.ee

Et kinnistu omanik või haldaja peab konkursil osalemisega nõustuma, võtab linnavalitsus eelvalitud kandidaatidega ise ühendust.

Tänasel istungil kinnitas linnavalitsus konkursi juhendi ja moodustas viieliikmelise hindamiskomisjoni, mida juhib abilinnapea Elo Kiivet. Komisjon hakkab esitatud kinnistuid üle vaatama 13. juunil. Hinnatakse kinnistute üldist kujundust ja heakorda, kompleksset haljastust koos ehitistega. Tartu linna kaunemaid väliruumiobjekte autasustab linnapea Urmas Klaas Tartu linna päeval, 29. juunil toimuval vastuvõtul.

Emajõelinna kolme kõige silmapaistvamat kodu pärjatakse tiitliga „Eesti kaunis kodu“ ja need esitatakse Eesti kodukaunistamise ühendusele autasustamiseks Eesti Vabariigi presidendi autasu ehk tunnusmärgiga ning avaldamiseks raamatus «Eesti kaunis kodu». Need autasud annab president üle vastuvõtul, mis toimub tänavu 25. augustil Tartus.

Konkursi eesmärgiks on osalemine Vabariigi Presidendi algatatud kodukaunistamise liikumises, kodukoha kaunistamise traditsioonide jätkamine ja arendamine, elukeskkonna puhtamaks ja kaunimaks muutmine.

  • Sel aastal toimub konkurss „Tartu kaunis kodu“ juba 27. korda. Võistlust korraldab Tartu linnavalitsus koostöös MTÜga Eesti Kodukaunistamise Ühendus.
  • Eesti kodukaunistamise liikumise ajalugu ulatub 1936. aastasse, mil riigivanem Konstantin Päts selle algatas. 1997. aastal tõi selle taas au sisse president Lennart Meri ning alates sellest ajast on korraldatud üleriigilisi kodukaunistamise konkursse.
Head Uudised GoodNews