1. Avaleht
  2. Määratlemata
  3. Tartu toidu- ja veinifestival pakub järgmisel nädalalõpul häid maitseid ning kultuuriküllast programmi!
Tartu toidu- ja veinifestival pakub järgmisel nädalalõpul häid maitseid ning kultuuriküllast programmi!

Tartu toidu- ja veinifestival pakub järgmisel nädalalõpul häid maitseid ning kultuuriküllast programmi!

Järgmisel nädalavahetusel avatakse Euroopa kultuuripealinnas Tartus seitsmendat korda toidu- ja veinifestvial, mis tervitab külastajaid maitserohke ja kultuuriküllase programmiga.

Lõuna-Eesti suurim toidu- ja veinipidu seatakse üles Vabaduse puiesteele Kaarsilla lähedusse, kus on võimalik süüa pop-up restoranides või võtta eine tänavatoiduautodest. Veinialal jagavad nõuandeid maailmatasemel sommeljeed ning veinide degusteerimist pakuvad nii suuremad kui väiksemad Eesti veiniimportijad.

Lõuna-Eesti suurim toidu- ja veinipidu seatakse üles Vabaduse puiesteele Kaarsilla lähedusse, kus on võimalik süüa pop-up restoranides või võtta eine tänavatoiduautodest.

“Tartu toidu- ja veinifestival on rohkem kui lihtsalt maitseelamused – see on kohtumispaik kõigile, kes hindavad head toitu, suurepärast programmi ja vahvat seltskonda otse Emajõe kaldal. Iga osaleja leiab siit midagi meelepärast, olgu see siis gurmeeroog, ekslusiivne eriõhtusöök või tänavatoit sobitatud veinivalikuga,” rääkis ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Marilin Kroon.


Foto: Luisa Greta Vilo

Festival avatakse reedel, 9. augustil kell 18. Avamisel tutvustatakse tuntud telenäo ja toiduentusiasti Priit Kuuse eestvedamisel Tartu linna veine, esinevad Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristjan Markii, viiekordne maailmameister austrite avamises Anti Lepik ning YliCooli looja, omanik ja peakokk Urpo Reinthal.

  • Loomulikult ei puudu festivalilt ka mõnus atmosfäär, mida kostitavad rütmidega armastatud kodumaised arstistid Stefan, nublu r2imerahvas ja ELLIP ning Tšehhi rütmilise improvisatsioonimuusika duo Endru & JeN Hovorka.
  • Kaarsillast kujuneb festivali ajaks mullisild, kus lisaks vaatele Emajõele on nautimiseks erinevad vahuveinid ja värsked austrid. Selleks, et ammutada värskeid veinimaailma teadmisi Eesti parimatelt sommeljeedelt, tasub end registreerida ka veinikoolitustele ja -töötubadesse.
  • Maitseterohke nädalavahetuse lõpetab pühapäeval toimuv Tammelinna kodukohvikute päev, kus lisaks ehedatele maitsetele saab tutvuda aedlinnale omase eluviisi ja selle ajaloolise miljööga.
  • Tartu toidu- ja veinifestivalil on esindatud 16 toiduautot ja 9 pop-up restorani. Veinialal on mitmekülgse valikuga esindatud üle 20 pakkuja.
  • Veiniala ja –koolitused on piletiga, kogu ülejäänud festivaliprogramm on tasuta. Tutvu Tartu toidu- ja veinifestivali kavaga SIIN.
Head Uudised GoodNews