1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tartu tunnustas 2023. aasta tublimaid noortevaldkonna tegijaid
Tartu tunnustas 2023. aasta tublimaid noortevaldkonna tegijaid

Tartu tunnustas 2023. aasta tublimaid noortevaldkonna tegijaid

Tartu linn andis eile õhtul Aparaaditehases üle kuus noortevaldkonna aunimetust, sealhulgas kaks aasta noore tegija laureaati.

Teisipäeval toimunud tunnustussündmusel määrati preemiad kokku viies kategoorias:

  • Aasta noorsootöö tegija 2023 – Sära Sthella Tohv (Tartu Noorsootöö Keskus)
  • Aasta noor tegija 2023 – Kerttu Vau (Tartu linna noorte sündmuste korraldaja)
  • Aasta noor tegija 2023 – Aliise-Gea Vares (Tartu linna noortevaldkonna edendamine)
  • Aasta noorsootöö teemaline üliõpilastöö 2023 – Gerda Niitvähi
  • “Laste kaasamine avatud noortetoa ruumiloomesse Anne noortekeskuse näitel”
  • Aasta huvihariduse tegu 2023 – Jakobi Mäe Teatristuudio etendused 2023. aasta kevadel (etendused Fin Kennedy “Lahtirullimine” ja A. Tšehhovi “Kajakas”)
  • Aasta huvihariduse juhendaja 2023 – Andres Joala (Tartu Loodusmaja huvikooli puutöö, tehnika ja taaskasutusringi juhendaja)

“Aasta 2023 oli Tartu linna noortevaldkonnas kirev ning võimalusterohke. Tegijaid ja tegevusi oli valdkonnas üsna palju ja noortel võimalusi mitmeid, kus olla kaasatud,” ütles Tartu linna kultuuriosakonna noorsootöövaldkonna juht ja hindamiskomisjoni esinaine Helen Siska. “Nomineeriti inimesi ja kollektiive kes on andnud oma panuse Tartu linna noortevaldkonna arengusse ning kes just 2023 aastas paistsid oma tegevustega silma” lisas Siska.

Tartu linna noorsootöö aasta aunimetus ja sellega kaasnev preemia on tunnustus Tartus tegutsevatele isikutele ja organisatsioonidele, kes on aasta jooksul silmapaistvalt tegutsenud noorsootöö valdkonnas või saavutanud märkimisväärseid tulemusi Tartu linna kujundamisel noortesõbralikumaks.

Ettepanekuid aunimetuste määramiseks sai esitada igaüks ja laureaadid valis välja Tartu kultuuriosakonna poolt loodud komisjon.

Head Uudised GoodNews