1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Tartu Uus Teater alustas lavastusliku kirjasõbraprojektiga “Nõudmiseni”
Tartu Uus Teater alustas lavastusliku kirjasõbraprojektiga “Nõudmiseni”

Tartu Uus Teater alustas lavastusliku kirjasõbraprojektiga “Nõudmiseni”

Tartu Uus Teater alustas lavastusliku kirjasõbra projektiga, mille pealkirjaks “Nõudmiseni”.

Kirjutajatena teevad projektis kaasa Tartu Uue Teatri lavastajad ja näitlejad Elise Metsanurk ja Andreas Aadel ning Vanemuise teatri noored näitlejad Maarja Johanna Mägi, Kaarel Pogga ja Ken Rüütel.

Publik saab projekti raames võimaluse endale meelepärase kirjasõbra ise välja mõelda. Teater on mõtete ergutamiseks koostanud ka sellesuunalise põhjaliku ankeedi. Iga kirjasõbra taha astub näitleja, kes kehastub väljamõeldud tegelaseks ja hakkab kirju kirjutama ja ka vastuseid ootama. Kirjavahetus vältab piiratud aja ja piiratud arvu kirju, aga kirjade sisu on alati erinev ja sõltub ainult sellest, millest oma kirjasõber-tegelasega rääkida tahetakse.

“Nõudmiseni” on algtõuke saanud teatritegijate soovist praeguse aja piirangute oludes siiski publikuga lävida. Võib-olla võiks just praegu olla aeg, et natuke pikemalt mõelda, natuke aeglasemalt suhelda ja tunda, et keegi mõtleb just sulle, isegi kui see keegi elab ainult sõnas.

“Pikkade kirjade kirjutamine ja lugemine nõuab aega, süvenemist ja rahulikku meelt – kõike seda, mida praeguses segases olukorras on pigem vähe. Lisaks ei ole kirjade kirjutamine millegi aseaine, ta ei ole “nagu kohvikusse minek, ainult video teel” või “nagu kontsert, ainult et täiesti uuel moel”. Kirjad on vanad, ammu välja mõeldud ja moestki läinud ja võib-olla just sellepärast praegu omal kohal – nad ei taha midagi asendada,” lausus projekti ellukutsuja Elise Metsanurk.

Piiratud arv kirjasõbrapakette ootab teatri ja kirjutamise sõpru Tartu Uue Teatri kodulehel.

Head Uudised GoodNews