1. Avaleht
  2. Ajalugu
  3. Tasuta muuseumipühapäevale saab nullpiletiga eelregistreerimisega
Tasuta muuseumipühapäevale saab nullpiletiga eelregistreerimisega

Tasuta muuseumipühapäevale saab nullpiletiga eelregistreerimisega

Alates 5. veebruarist paluvad Tallinna Linnamuuseumi filiaalid külastajailt oma kavandatava külastusaja muuseumi kodulehel eelnevalt registreerida. Nii tagatakse kõigile meeldivalt rahulik muuseumikogemus ja ka hindamatu muuseumivara turvaline säilimine.

Alates järgmisest tasuta muuseumipühapäevast, mis toimub 5. veebruaril, pääseb Tallinna Linnamuuseumi filiaalidesse eelneva registreerimisega. Muuseumipileti broneerimine kodulehel ei too külastajale lisakulutusi. Kel pole võimalik interneti kaudu tasuta pääset varuda, saavad seda teha kuni kaks kuud ette Tallinna Linnamuuseumi kõikides filiaalides vanalinnas, Kalamajas või Kadriorus. Täpsema info tasuta pääsme ehk nullpileti kohta leiab Tallinna Linnamuuseumi kodulehelt.

Üleminek registreerimissüsteemile on tingitud suurest huvist tasuta külastusvõimaluse vastu. Hooti tekkis muuseumide uste taha pikki järjekordi, mis on valmistanud mõnele külastajale ka pettumust. Ülerahvastatud muuseumiruumides kannatab nii külastajate mugavus kui ka ajalooliste hoonete ja neis paiknevate hindamatute väärtuste turvaline säilimine.

Tallinna Linnamuuseumi direktori Heli Nurgeri sõnul on hea järgida teiste riikide kogemust ja võtta külastajate huvides kasutusele korraldus, mis on suurtes turismilinnades ennast juba õigustanud. „Peatselt algav turismihooaeg tõstab väliskülaliste hulka. Seega kerkis üles vajadus reguleerida tasuta pühapäevadel külastuste jaotumist nii, et tagada kõigile huvilistele võimalikult sujuv ja meeldiv muuseumikogemus.“

Muuseum on arvestanud, et kindlasti satub seekord muuseumi ukse taha ka neid külastajaid, kes pole uuest süsteemist veel kuulnud. Mõistagi ollakse nendega abivalmid ja paindlikud.

  • Vabade aegade olemasolul saab nutiseadmes omale tasuta pileti broneerida ka juba muuseumisse jõudnult, ent kindlam on seda siiki teha juba külastust planeerides lehel linnamuuseum.ee.
Head Uudised GoodNews