1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. TASUTA VAATAMINE I Pärnu Loovlinnak esitleb Vabariigi Aastapäeva filmiprogrammi
TASUTA VAATAMINE I Pärnu Loovlinnak esitleb Vabariigi Aastapäeva filmiprogrammi

TASUTA VAATAMINE I Pärnu Loovlinnak esitleb Vabariigi Aastapäeva filmiprogrammi

Pärnu Loovlinnakus toimub vabariigi aastapäeva puhul ajakohaste filmide esitlemine.

Täna kell 18.00 õhtul näidatakse Pärnu Filmi ja Videofestivali raames 2020 aasta thrillerit “O2”. Filmi tegevus viib Molotovi-Ribbentropi pakti aegsesse Eestisse – aastasse 1939. Eesti Sõjaväeluure (O2) kapten naaseb kodumaale, et uurida oma ametivenna salapärast surma. Jälgi ajades joonistub aga üha selgemalt välja Punaarmee Eesti okupeerimise plaan, milles on oma osa mängida Nõukogude sõjaväeluurel.

  • Filmi režissöör: Margus Paju, lisaks peaosalisele Priit Võigemastile löövad filmis kaasa Elmo Nüganen, Rein Oja, Doris Tislar, Pääru Oja, Tambet Tuisk, Indrek Ojari, Hele Kõrve, Alo Kõrve, Johan Kristjan Aimla, Agnese Cīrulele ja Kaspars Znotiņš Lätist, Sampo Sarkola Soomest jt.
  • Thrilleri pikkus 1 h 40 min.

24. veebruaril kell 14.00 tuleb näitamisele Taani-Eesti-Belgia 2020 aasta koostööfilm “Erna on sõjas”, mis on südamlik lugu vankumatust emaarmastusest, mis viib ühe naise oma ainsa poja elu nimel sõtta. Samal ajal, kui Euroopat laastab I maailmasõda, elab Erna Jensen oma lihtsameelse poja Kallega rahulikku elu oma kodus Bramstrupis, Lõuna-Jüütimaal. Kõik muutub aga päeval, mil küla konstaabel Meier toob Kallele värbamiskutse, mille alusel tuleb poisil asuda nekrutina teenima Saksa keisririigi armeesse. Raskest sünnitusest saati on Erna Jumalale lubanud, et ei lase Kalle ihul kellelgi kunagi karvakestki puutuda, kuid nüüd peab naine andma poja mutrikeseks Saksa sõjamasinasse. Erna taipab, et kui tahab Kallet päästa etteaimamatust tulevikust kaevikutes, tuleb tal temaga läbi paksu ja vedela kaasas käia. Saatuse õnnistusena päästab ta ühe desertööri, kellega vahetab nii rõivad kui ka identiteedi.

  • Režissöör Henrik Ruben Genz, osades Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Anders W. Berthelsen, Sylvester Byder, Aksel Ojari, Gert Raudsep jt.
  • Filmi kestus 1 h 45 min.
Head Uudised GoodNews