1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Teatrifestival Baltoscandal otsib Lääne-­Virumaalt pärit inimesi lavastusse
Teatrifestival Baltoscandal otsib Lääne-­Virumaalt pärit inimesi lavastusse

Teatrifestival Baltoscandal otsib Lääne-­Virumaalt pärit inimesi lavastusse

Atlas22. – 5. juulini Rakveres toimuv rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal kuulutab välja vabatahtlike näitlejate otsingu Portugali lavastajateduo Ana Borralho ja João Galante lavastusse „Atlas“, mida mängitakse festivali kahel esimesel päeval. 2011. aastal Lissabonis esietendunud „Atlast“ on taasloodud paljudes maailma riikides alates Šveitsist ja Sloveeniast ning lõpetades Brasiilia ja Soomega. Nüüd on kõigil esinemisjulgetel läänevirumaalastel võimalus selle suurlavastuse kodumaises variandis oma hääl kuuldavaks teha, teater taas poliitiliseks ruumiks muuta ning kunst ja elu ühendada.

„Atlas“ on motiveeritud usust, et kunstil peab olema ühiskonnas aktiivne roll. Laval on 100 erinevas vanuses ja eri elualade inimest, kes oma ühiskondlikku positsiooni deklareerides loovad koos omalaadse atlase, mis kaardistab meie sotsiaalsete sidemete keerukaid läbipõimumisi. Nii nagu kreeka mütoloogiast tuntud Atlas oli määratud seisma maal ja hoidma oma õlgadel taevast, seisavad need sada inimest laval ja kannavad oma õlgadel kogu kodumaakonda. Igaüks on kunstnik. Koos oleme revolutsioon.

Lavastuses osalema on oodatud kõik teatrihuvilised ning esinemisjulged naised ja mehed Rakverest ning Lääne­-Virumaalt. Varasem lavakogemus pole vajalik. „Atlase“ etendused Baltoscandalil toimuvad 2. ja 3. juulil, proovid algavad 25. juuni õhtul ning toimuvad järgneva nädala pärastlõunatel ja õhtutel.

Lavastuses osaleda soovijatel palume enne 1. juunit 2014 registreeruda meiliaadressil atlas@rakvereteater.ee. Kirjutage meile oma nimi, vanus, amet ja kontaktandmed.

Vabatahtlike osalemine Baltoscandali festivali etendustes on kujunenud meeldivaks traditsiooniks – 2008. aastal esietendus festivalil Kaja Kanni ja Juha Valkeapää lavastus „50 Lovely Ways to Die“, milles eri viisidel surevaid armastajaid kehastas paarkümmend varasema lavakogemuseta vabatahtlikku näitlejat ning Austria – Prantsuse trupi Superamas lavastuses „Big 3” tegi kaasa kümmekond vabatahtlikku tantsijat; 2010. aasta festivalil astus ligi 60 vabatahtlikku näitlejat üles maailmakuulsa Itaalia lavastaja Romeo Castellucci ja tema trupi Societas Rafaello Sanzio lavastuses „Hey Girl!“.

Head Uudised GoodNews