1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. TEATRISOOVITUS I „Vihmameister“ ehk lugu sellest, kuidas piisavalt uskudes imed sündida võivad
TEATRISOOVITUS I „Vihmameister“ ehk lugu sellest, kuidas piisavalt uskudes imed sündida võivad

TEATRISOOVITUS I „Vihmameister“ ehk lugu sellest, kuidas piisavalt uskudes imed sündida võivad

Kui augustikuu esimesel nädalal soovid veel osa saada südamlikust armastusloost, natuke naerda ja mõelda kaasa, kas sina ikkagi usud endasse piisavalt palju, siis heade uudiste portaali toimetaja Anneli Allikas-Parv soovitab Ohtu mõisa teatritalli minna vaatama lavastust „Vihmameister.“

Foto: Kalev Lilleorg

N. Richard Nash’i “Vihmameister” jutustab loo pöördelisest kuumast suvepäevast Lizzie Curry elus. Lizzie elab karjafarmis koos isa ja kahe vennaga. Vihma pole sadanud pikka aega, maad laastab põud ja ikaldus. Sama suureks probleemiks on perele kujunenud Lizzie suutmatus endale meest leida. Mõlemal puhul aitaks vaid ime. Kui uksest astub sisse enesekindel seikleja Starbuck, kes lubab 100 dollari eest vihma tuua, tekib lootus, et imed hakkavadki sündima.

Foto: Kalev Lilleorg

„Vihmameistri“ lavastus räägib laiemas mõttes usust, uskumisest. Siin all ei mõtle ma jumalikku usku, vaid usku endasse, oma lähedastesse ja oma unistustesse. Uskumist millessegi ja ehk ka kellesegi, mida/keda ei olegi võimalik kätte saada. Samuti kannab lugu endaga kaasas ka näidet sellest, millised olid kunagi ühiskonnakombed ja tavad ning kus praegusel ajal oleme. Etendus paneb mõtlema, kas ja kuidas on toimunud mingisugused muutused.

Foto: Kalev Lilleorg

“Juba autori enda poolt on tegelased väga hästi kirjutatud, mida näitlejail on suisa lust mängida. Saab naerda ja ehk ka nutta,“ räägib lavastuse kohta näitleja Rauno Kaibiainen.

Foto: Kalev Lilleorg

„Kuigi alguses võib tunduda, et „Vihmameister“ räägib vaid loo ühe pere elust, siis tegelikult on sellel siiski ka sügavam mõte. Lavastus paneb mõtlema, kas sina ise usud endasse piisavalt, on sul julgust unistada ja vajadusel võtta süda rindu ning oma mugavusstsoonist välja astuda. See on lugu elust, oma rõõmude ja mõõnadega. Me kõik oleme erinevad inimesed, osadel meist on suured unistused ja teistel jälle väiksemad. Mitte keegi teine, olgu ta kasvõi sinu lihane vend, ei tohiks sulle kaikaid kodaratesse loopida ja sinu unistusi maha suruda, sest imed sünnivad. Ja sünnivad just siis, kui neid kõige vähem oodata oskab,“  kirjeldab „Vihmameistri“ lavastust heade uudiste portaali toimetaja Anneli.

Foto: Kalev Lilleorg