1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teatrisõprade klubi esitleb: pühapäevane pärastlõuna “Peer Gyntiga”
Teatrisõprade klubi esitleb: pühapäevane pärastlõuna “Peer Gyntiga”

Teatrisõprade klubi esitleb: pühapäevane pärastlõuna “Peer Gyntiga”

3. veebruaril kell 16 kõlab Tallinna Linnateatri Panso saalis kahe kuulsa Norra klassiku, Henrik Ibseni ja Edvard Griegi looming – kirjanduslik-muusikaline kontsertkava „Peer Gynt”. Esinevad Tallinna Linnateatri näitleja Argo Aadli, Kadi Linda Kiisa ja Ooper-Kvartett.

“Peer Gynt” on Ibseni üks tuntumaid näidendeid. Lugu jutustab fantaasialembesest ja ennasttäis talupoisist, kes mööda ilma ringi rännates oma „mina“ kaotama kipub. Lunastuse ja andeksandmise leiab ta enne surma kodumaal tagasi olles kunagiselt armsamalt Solveigilt, kes oli valmis Peeri lõpmatuseni ootama…

Kontserdi sõnaline osa pärineb Ibseni samanimelisest näidendist ning muusikalised numbrid Griegi sulest – süidid „Peer Gynt” I ja II, „Norra tantsud”, „ Pulmapäev Troldhaugenis”, süit „ Holbergi aegadest” jpm.

Esinevad: Argo Aadli (tekst),  Kadi Linda Kiisa (laul),  Ooper-Kvartett: Henno Soode (viiul), Eivin Toodo (viiul), Kerstin Tomson (vioola), Mati Leibak (tšello).

Teksti tõlkinud: Marie Under
Lugude arranžeeringud: Bill Thorp, Mati Leibak, Kerstin Tomson

Kadi Linda Kiisa (s. 1995) õpib Tallinna 21. Kooli inglise keele kallakuga 11b klassis ja laulab ETV Tütarlastekooris. Ta on  lõpetanud Viimsi Muusikakooli viiuli erialal, Laulukarusselli 2006. a. 10-12-aastaste vanuserühma võitja.

Ooper-Kvartett tegutseb aastast 1997. Kõik muusikud töötavad orkestrantidena Rahvusooperis Estonia. Kvarteti põhirepertuaari moodustavad seaded ooperitest ja operettidest, mustlasromansid, filmimuusika ning sving. 2013 aastal on kvartetil ees esinemised Rahvusooper Estonia talveaias kavadega “Mustlasvanker”, “Postitõld Viinist” ning “Django & Raimond”.

Vaata ka videot: “Peer Gynt” Estonia Talveaias 2009

3. veebruaril kell 16.00 Linnateatri Panso saalis (sissekäik Lai 23)
Etenduse pikkus: 1 tund.
Piletid (5€) müügil Linnateatri valvelauas Lai tn. 23

Head Uudised GoodNews