1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tehnikaülikooli sisseastumisel tegid kõige suurema kasvu energeetikaerialad
Tehnikaülikooli sisseastumisel tegid kõige suurema kasvu energeetikaerialad

Tehnikaülikooli sisseastumisel tegid kõige suurema kasvu energeetikaerialad

Tallinna Tehnikaülikoolile esitati tänavu ligi 6000 sisseastumisavaldust. Nüüd ootab ülikool edukatelt kandidaatidelt õppima asumise kinnitamist. Seda saab teha kuni 13. juulini infosüsteemis sais.ee.

Bakalaureuseõppesse esitatud avalduste arvuga on TalTech rahul. Tehnikaülikooli õppeprorektor rõõmustab selle aasta energeetika valdkonna populaarsuse kasvu üle. „Oleme kaasajastanud energeetika õppekavasid ja lisanud neisse probleem- ja projektõppe vorme ning integreerinud rohetehnoloogiaid. Elektroenergeetika ja mehhatroonika bakalaureusekavale on esitatud sisuliselt kaks korda rohkem avaldusi kui näiteks veel üle-eelmisel aastal. Samuti on enam kui kahekordistunud avalduste arv magistrikavale Rohelised energiatehnoloogiad,“ kinnitab õppeprorektor Hendrik Voll.

Elektroenergeetika ja mehhatroonika bakalaureusekavale on esitatud sisuliselt kaks korda rohkem avaldusi kui näiteks veel üle-eelmisel aastal.

Kõige populaarsemad erialad Tallinna Tehnikaülikooli bakalaureuseastmes olid:

  1. IT süsteemide arendus
  2. Ärindus
  3. Ehitiste projekteerimine ja juhtimine
  4. Informaatika
  5. Elektroenergeetika ja mehhatroonika

Magistriõppe vastuvõtus tegi suure tõusu Roheliste energiatehnoloogiate eriala, mis näitab, et ühiskonnas on rohe- ja energeetikateemad muutunud väga oluliseks. Kõige populaarsemad erialad Tallinna Tehnikaülikooli magistriastmes olid:

  1. Juhtimine ja turundus
  2. Ärirahandus ja majandusarvestus
  3. Personalijuhtimine
  4. Rohelised energiatehnoloogiad
  5. Digimuutused ettevõttes

Rahvusvaheline vastuvõtt veel käib ja tänaseks on esitatud ligi 370 nõuetekohast sisseastumisavaldust. Prognoosi kohaselt on avalduste arv vähenenud, sest loobutud on tasuta õppest neile välistudengitele, kes on pärit väljapoolt Euroopa Liitu.

Hiljuti avaldatud maailma ülikoolide pingereas (QS ranking) tõsteti esile Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvahelistumist. TalTech kuulub Euroopa tipptehnikaülikoolide võrgustikku EuroTeQ, mis annab ülikooli tudengitele võimaluse õppida ka välisülikoolides. Eile avaldatud Euroopa ülikoolide jätkurahastuse kohaselt jätkub TalTechi koostöö järgmisel neljal aastal 12,8-miljonilise eelarvega projektis EuroTeQ 2030.

  • Tehnikaülikool ootab positiivse vastuse saanuid õpinguid kinnitama kuni 13. juulini infosüsteemis sais.ee.
Head Uudised GoodNews